PSV ontvangt sterk presterend VVV in beker

PSV ontvangt sterk presterend VVV in beker
2 min

Phillip Cocu gaf het dinsdag al aan: VVV-Venlo is in vorm. PSV zal op zijn best moeten spelen om de Limburgers, die eind oktober in De Koel met 5-2 werden verslagen, opnieuw te verslaan. In Limburg nam PSV pas na rust afstand van VVV-Venlo.

VVV verrast
De promovendus uit Limburg heeft een prima eerste seizoenshelft afgesloten op de twaalfde plek in de competitie. Maar ook in de KNVB Beker levert de ploeg van hoofdtrainer Maurice Steijn goede prestaties. Waar VVV het aan zijn stand verplicht was om in de tweede ronde te winnen van amateurclub Blauw Geel’38, verraste het in de vorige ronde met een 3-1 zege op FC Utrecht.

Bekerontmoetingen
Het is niet de eerste keer dat PSV en VVV elkaar treffen in een duel om de KNVB Beker. Beide teams speelden sinds de invoering van het betaald voetbal vier keer eerder tegen elkaar. PSV was in drie van die duels de sterkste en VVV mocht één keer verder bekeren. Het laatste bekerduel tussen PSV en VVV was op 27 november 1996. PSV, met Phillip Cocu als speler, won die wedstrijd in Venlo met 2-1.

PSV-invloeden
Bij VVV vallen twee spelers met een PSV-verleden op. Clint Leemans is zelfs de topschutter van de Venlonaren. De middenvelder maakte al zeven goals en gaf drie assists. Een van zijn doelpunten maakte hij tegen zijn oude club: tegen PSV liet hij uit een strafschop de 1-1 aantekenen. De andere oude bekende in de selectie van VVV is Damian van Bruggen. Van Bruggen speelt als PSV-huurling in Venlo en heeft als verdedigende middenvelder een plek in de basiself veroverd.

Steun PSV
Er zijn inmiddels al zo'n 31.000 kaarten verkocht, maar er zijn nog plekken op de korte zijdes, zoals oost onder en boven en west boven á € 10,- per ticket. Je kunt je kaarten kopen via PSV.nl/tickets of bij ingang 11 bij PSV Kaartverkoop. In verband met drukte raden we iedereen aan tickets online te bestellen. Per verkocht ticket gaat er € 1,- naar Spieren voor Spieren.

Leemans in actie tegen PSV eerder dit seizoen Leemans in actie tegen PSV eerder dit seizoen