PSV onder 19 landskampioen!

PSV onder 19 is landskampioen! Zaterdagmiddag won het team van trainer Mark van Bommel met 6-1 van N.E.C./FC Oss en zag het de enige nog overgebleven concurrent Ajax punten verspelen bij Feyenoord (2-2). Daardoor is PSV O19 voor het eerst sinds 1991 de beste A-jeugdploeg van Nederland.

Ruime voorsprong bij rust
PSV O19, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft dan Ajax, wist voorafgaand aan het duel met N.E.C./FC Oss dat het zelf moest winnen en tegelijkertijd moest hopen op puntenverlies van de leeftijdsgenoten van Ajax. Na een helft spelen leek dat scenario ver weg. Van Bommels ploeg leidde bij rust weliswaar met 3-1 (dankzij treffers van Joël Piroe, Zakaria Aboukhlal en een fraaie hoekschopvariant benut door Maxime Soulas), maar ook Ajax stond op voorsprong. In Rotterdam was het halverwege 0-2.

Ontlading na 90 minuten
In de tweede helft liep PSV O19 verdiend uit naar een ruime zege. Na eerder deze week al met 8-1 van ADO Den Haag te hebben gewonnen, werd het op De Herdgang 6-1. Na exact een uur spelen tekende Justin Lonwijk in Eindhoven voor de 4-1, Aboukhlal maakte daarna op prachtige wijze 5-1 en twee minuten later was het Amar Catic die PSV O19’s zesde treffer binnenwerkte. Terwijl de zege op De Herdgang binnen was, hoorde Van Bommel dat Feyenoord in blessuretijd op gelijke hoogte was gekomen. Dat leidde tot enorme ontlading op het sportcomplex van PSV, want na PSV 1 en PSV O17 is ook PSV O19 kampioen van Nederland.