PSV ondanks teleurstelling vol goede hoop richting Nijmegen

Artikel
PSV ondanks teleurstelling vol goede hoop richting Nijmegen

Hoofdcoach Roger Schmidt laat tijdens de voorbeschouwing weten dat, ondanks de teleurstelling van afgelopen donderdag tegen Real Sociedad, zijn team er alles aan doet op zondag tegen N.E.C. weer de drie punten te bemachtigen. ‘We balen enorm van de uitslag van donderdag, maar het is belangrijk dat we ons herpakken. We focussen ons volledig op het duel met N.E.C en laten het duel van donderdag achter ons’, aldus Schmidt.

Accepteren
De Hoofdcoach blikt teleurgesteld terug op de wedstrijd tegen de Spanjaarden. "Ons doel was om te overwinteren in de Europa League en dat is niet gelukt. We moeten dat accepteren, maar leuk is het zeker niet. Op cruciale momenten maakten we te veel fouten. We moeten daar van leren"  

'We hebben vaker laten zien dat we het kunnen'
Dat het zondag geen gemakkelijke wedstrijd wacht, bevestigt Schmidt. "We hebben een intensief schema met slechts twee rustdagen tussen twee uitwedstrijden. Dat is pittig. Desondanks hebben we dit seizoen vaker laten zien dat we ook met een druk schema kunnen presteren." Hij vertelt dat zijn team zich nu moet concentreren op de wedstrijd tegen N.E.C. “We verwachten zondag een sterk team. We moeten ons dan ook voorbereiden op een club die er alles aan doet om punten te pakken, zeker in thuiswedstrijden.”

Geblesseerd
Noni Madueke viel donderdag tijdens de wedstrijd geblesseerd uit. "We kunnen nog geen uitspraak doen over hoe het met hem gaat. Wel lijkt het erop dat hij weer last heeft van spierproblemen", aldus de Hoofdcoach.

Bekijk ook