PSV ondanks man minder naar kwartfinale beker

PSV heeft de kwartfinale van de KNVB beker bereikt. Tegen Heracles Almelo vocht de ploeg zich met een man minder naar een 2-3 zege. Jürgen Locadia was met twee doelpunten de grote man. De aanvaller trok voor rust de stand gelijk uit een vrije trap en zorgde in de slotminuut met een pegel van afstand voor de 2-3. PSV speelde bijna een helft met tien man, vanwege een rode kaart voor Remko Pasveer.

Locadia trefzeker uit vrije trap
In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Roda JC Kerkrade wijzigde Cocu zijn team op enkele plekken. Zo stond dezelfde defensie als tegen CSKA Moskou op de kunstgrasmat in Almelo en waren er basisplaatsen voor Pasveer, Maher, Schaars en basisdebutant Bergwijn. Met hen keek PSV na een kleine twintig minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Bel Hassani dook na een wat tamme openingsfase vrij op in het strafschopgebied van PSV en tikte Heracles Almelo via de vingertoppen van Pasveer op voorsprong. PSV had daarna moeite om in de wedstrijd te komen, maar kwam kort voor rust toch op gelijke hoogte. Locadia werd op het randje van de zestien naar de grond gewerkt, verdiende daarmee een vrije trap die hij vervolgens zelf schitterend binnen schoot: 1-1.

Jürge Locadia zorgde voor rust voor de gelijkmaker in Almelo | © Pics United Jürge Locadia zorgde voor rust voor de gelijkmaker in Almelo | © Pics United

Rood Pasveer nekt PSV niet
PSV leek daarmee met een opsteker de kleedkamer op te zoeken, maar het voordeel van de gelijkmaker kort voor rust was na de pauze snel weg. Pasveer moest een te korte terugspeelbal van Schaars herstellen door uit zijn doel te komen, Tannane profiteerde daar op zijn beurt van en zocht contact met Pasveer. De buitenspeler vond het contact, waarna scheidsrechter Kuipers de doelman een rode kaart en de thuisploeg een strafschop gaf. Tannane benutte het buitenkansje vervolgens zelf en door invaller Zoet kansloos te laten: 2-1. De tegenslagen sterkten PSV echter alleen maar. Door een fout van Castro kwam de ploeg van Cocu zo’n twintig minuten voor tijd terug tot 2-2. De betere kansen waren daarna ook voor de tien man van PSV en in de slotminuut volgde de beloning. Locadia zorgde met een afstandsknal voor 2-3 en bezorgde PSV zo een plaats in de kwartfinale.

Ondanks de rode kaart, bereikte PSV de kwartfinales van de KNVB beker | © Pics United Ondanks de rode kaart, bereikte PSV de kwartfinales van de KNVB beker | © Pics United