PSV O19 na strafschoppen uitgeschakeld in UYL

PSV O19 is gestrand in de achtste finale van de UEFA Youth League. SL Benfica O19 hield het hoofd het koelst in de strafschoppenserie na negentig minuten.

Aftastend begin
Zo’n vierenhalfduizend toeschouwers zagen een openingsfase waarin PSV O19 en Benfica O19 aan elkaar gewaagd waren en vooral bezig waren met weinig weggeven. Na ruim tien minuten begon PSV O19 met wat meer lef spelen. Al snel resulteerde dat in wat momenten voor het doel, maar de doelpogingen kwamen van een te grote afstand om echt gevaarlijk te zijn. Vlak voor rust viel alles dan wel goed. Joël Piroe nam een fraaie diagonale lange bal van Armando Obispo knap op de borst aan en sneed vervolgens het strafschopgebied binnen. Met zijn linker verschalkte hij daarna doelman Duarte in de korte hoek.

Deze elf spelers begonnen dinsdagavond aan de aftrap Deze elf spelers begonnen dinsdagavond aan de aftrap

Keeperswissel
Nog nagenietend van de voorsprong mocht PSV O19 in de tweede helft meteen aan de bak. João Félix stond in de 47e minuut opeens voor keeper Mike van de Meulenhof en faalde niet in de afronding. Beide ploegen gooiden daarna de schroom van zich af waardoor het spel op en neer golfde. Het dichtstbij een voorsprong was PSV O19 in de 73e minuut, toen Sam Lammers zich knap vrijspeelde in het strafschopgebied en het de keeper lastig maakte. Hoewel PSV O19 daarna het meest aandrong, was de stand na negentig minuten nog altijd 1-1. Penalty’s moesten daardoor een winnaar opleveren en daarvoor wisselde coach Geert Brusselers keeper Mike van de Meulenhof voor Youri Roulaux. Het was echter niet Roulaux, maar de lat die redding bracht op de strafschop van Diogo Mendes. Piroe legde drie penalty’s later aan voor de beslissende, maar vond keeper Duarte. Nadat Benfica weer op voorsprong kwam door een strafschop van Buta, miste Joey Konings voor PSV O19. Daardoor verloor PSV O19 na strafschoppen van SL Benfica: 5-4.