PSV O19 geeft zege weg in blessuretijd

PSV onder 19 is er niet in geslaagd een tweede zege te boeken in de UEFA Youth League. Na de 2-1 zege op Internazionale eerder deze maand zag trainer Ruud van Nistelrooy zijn ploeg een 2-0 voorsprong in de tweede helft weggeven: 2-2. Zodoende hebben de talenten nu vier punten uit drie wedstrijden gepakt.

Vroege domper deert PSV O19 niet
Al na vier minuten krijgt PSV onder 19 een grote tegenslag te verwerken. Na een ongelukkige botsing met een tegenstander gaat aanvoerder Sadilek huilend van de pijn naar de grond. Na een blessurebehandeling van enkele minuten verlaat de Tsjech onder begeleiding van de staf strompelend het veld. Vanaf de kant ziet de Tsjech PSV onder 19 wel wat kansjes weggeven, maar toch volwassen en sterk spelen en na 16 minuten komt PSV ook op voorsprong. Een min of meer mislukte hoekschop belandt uiteindelijk voor de voeten van Piroe die van afstand doeltreffend uithaalt: 1-0. Vertessen mist daarna een uitgelezen mogelijkheid op 2-0, maar ziet Ihattaren die stand kort voor rust alsnog op de borden zetten. De creatieve middenvelder is de fysiek sterk ogende Engelse achterhoede te slim af en geeft daarna ook doelman Austin het nakijken.

Piroe is de gevierde man na de vroege 1-0 Piroe is de gevierde man na de vroege 1-0

Capitulatie in slotminuut
Ook na rust is het Tottenham dat de meeste schietpogingen onderneemt, maar evenals in de eerste helft gebeurt dat voornamelijk vanuit opportunistisch spel en van grote(re) afstand. Ook een strafschop is niet aan de gasten besteed. Roles mag nog voor het half uur aanleggen van elf meter, maar stuit op de uitgestoken benen van doelman Van Dorp. Na een fase met weinig hoogtepunten ontbrandt het duel zo’n twintig minuten voor tijd opnieuw. Eerst komt Thomas een voetlengte tekort voor de 3-0, waarna Spurs dankzij een fraaie knal van Maghoma terugkomt tot 2-1. Enkele minuten later doet Maghoma dat kunstje bijna nog eens, maar dit keer zeilt de poging van de Engelsman nipt over. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd krijgt Brown een opgelegde kans de score toch nog gelijk te trekken, maar knikt hij in vrijstaande positie over. In de absolute slotfase neemt hij echter revanche op zichzelf: 2-2.