PSV O13 en O14 meten zich met Europese top

Artikel
PSV O13 en O14 meten zich met Europese top

Afgelopen weekend speelden PSV O13 en PSV O14 een internationaal toernooi in het zuiden van Duitsland. Op het sterk bezette toernooi kwamen beide teams zowel binnen als buiten in actie. PSV O13 behaalde een achtste (binnen) en tweede plaats (buiten), PSV O14 werd een keer zevende (buiten) en een keer achtste (binnen).

Op vrijdagmiddag 18 januari werden de jongens van school gehaald en gingen ze gezamenlijk, na de lunch op De Herdgang, met de bus naar Amsterdam waar ze om 17.00 uur op het vliegtuig stapten richting het vliegveld in Basel. Na een goede nachtrust in het hotel in Duitsland scheidden de wegen van de O13 en O14 zich op zaterdagochtend na het ontbijt.

Zaterdag
Het toernooi was verdeeld over twee dagen. Op zaterdag speelde de O14-teams buiten en de O13-teams binnen, op zondag was het andersom. PSV O13 kwam als eerste in actie. De ploeg bereikte, ondanks twee verliespartijen en een gelijkspel, na twee sterke overwinningen op Juventus (2-1) en SV Weil (8-0) de kwartfinales. Hierin bleek FC Basel net te sterk met 2-3. In de strijd om de zevende en achtste plek verloor de O13 van VFB Stuttgart.

Om 11.30 uur speelde PSV O14 de eerste wedstrijd. De start was met overwinningen op Bayer Leverkusen en het plaatselijke SV Lorrach prima te noemen. Daarna trof de ploeg twee topteams. Om het ijzersterke Bayern München te ontlopen moest men winnen van Juventus. In een mooie wedstrijd, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, wisten alleen de Italianen te scoren. In de volgende ronde bleek, zoals verwacht, Bayern München een maatje te groot (2-0). PSV O14 eindigde uiteindelijk het toernooi op het veld op de zevende plek door een onterechte nederlaag tegen Manchester City en het terugtrekken van Bayer Leverkusen.

Toch een goede dag met veel weerstand, goede wedstrijden en veel leermomenten. Na het diner en nog een gezellig samenzijn werden de bedjes weer opgezocht om zich klaar te maken voor de zondag.

Zondag
Op zondag speelde de O14 het toernooi in de hal, de O13 het buitentoernooi. Waar Duitse teams vaak binnen spelen, is dat in andere landen minder. Dat was ook te zien, er werd met 3-0 verloren van Hoffenheim in de eerste wedstrijd, maar daarna herpakte PSV zich. Door twee gelijke spelen (Lorrach en Bayern München) en een overwinning op FC Basel haalde de ploeg de kwartfinale. Daarin bleek Leipzig te sterk met 2-1. In de strijd om plek vijf tot en met acht wist PSV wederom niet te winnen van Hoffenheim: 2-4.

Daarentegen kende PSV O13 een succesvolle zondag. Met zeges op respectievelijk Strassbourg, Hoffenheim en Schopfheim ging de ploeg ongeslagen door naar de kwartfinale. Hierin werd opnieuw van Strassbourg gewonnen (2-1). In de halve finale wachtte het sterke Hoffenheim. In een gelijk opgaande wedstrijd won PSV na strafschoppen en plaatste het zich voor de finale tegen Bayern München. De O13 speelde een super wedstrijd, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Duitse grootmacht, 0-1.

Na de finale keerden beide selecties terug naar huis. Het was een goed en leerzaam toernooi, waarin duidelijk was dat PSV op het veld bij de beste teams van Europa hoort. Het was een goede ervaring, waar de spelers veel leermomenten uit kunnen halen. Er zijn nu drie dagen om bij te komen en hun studie te vervolgen. Op donderdag wordt er afgereisd naar Riga voor alweer het volgende internationale toernooi.

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV O19 - Sparta O19

Video

Dit was PSV - Apollon Limassol

Video