PSV nog zonder Zoet tegen Vitesse

PSV nog zonder Zoet tegen Vitesse
3 min

Jeroen Zoet ontbreekt zaterdag tegen Vitesse. Dat vertelde hoofdcoach Phillip Cocu vrijdagmiddag na afloop van de laatste training. Of hij er dinsdag tegen FC Bayern München wel bij is, is nog twijfelachtig. Jürgen Locadia ontbreekt eveneens tegen Vitesse.

Ook geen Narsingh en Siem de Jong
Cocu vertelde bij PSV TV dat Zoet bij een uittrap een spier heeft verrekt. Het herstel van Locadia loopt voorspoedig, maar wedstrijdminuten komen te vroeg. “Jürgen heeft al meegedaan aan de schietoefeningen, maar zijn inzetbaarheid tegen Vitesse komt te vroeg. Ook Siem de Jong en Luciano Narsingh zijn er niet bij.”

Cocu tevreden met reactie groep
Wat later, op het persgesprek, stond Cocu stil bij zijn verwachtingen voor het duel tegen de Arnhemse ploeg en stond hij stil met het gevolg van de bekeruitschakeling tegen Sparta Rotterdam. “We hebben in een klein uur het verlies in de beker besproken. Dat is een gesprek geweest om vooral vooruit te kijken. Iedereen heeft de ruimte gehad om zich te uiten. Dat is ook zeker gedaan en ik ben zeer content met de reactie die uit de groep is gekomen. Nu komt punt twee: de vertaling naar het veld maken. Wij verwachten een bepaalde inzet en beleving die ik iedere wedstrijd van PSV wil zien. Tegen Vitesse hoop ik niet alleen, maar verwacht ik ook een ander PSV te zien dan tegen Sparta.”

‘Ook naar de goede dingen kijken’
Daarnaast wil de trainer niet alleen maar bij de mindere prestaties stil staan. Daar schiet PSV volgens Cocu niets mee op. “Als je maar lang genoeg stilstaat bij alles dat niet goed gaat, krijg je vanzelf zware benen. Je moet nooit te lang in het negatieve blijven hangen. Iedereen gaat beter functioneren als je ook de goede dingen uitlicht. Die moeten we uitspreken. Kritisch kijken naar hetgeen dat je brengt is heel belangrijk. Maar aan de andere kant moet je net zo goed je licht laten schijnen over de goede dingen.”

Ommekeer
Een ommekeer kan volgens Cocu namelijk ieder moment ontstaan. “Dat kan door een onverwacht resultaat zijn, maar ook door een grote uitslag. Of als spelers die tegen een treffer aanhikken ineens hun doelpuntje meepikken. Dat is soms het lastige in de sport. Als je in een goede fase zit moet je altijd uitkijken dat je ineens in een mindere fase valt, maar het kan ook zo zijn dat een positieve uitschieter je plots uit een minder periode trekt.”