PSV nog zonder Vinícius en Pröpper tegen AZ

Artikel
PSV nog zonder Vinícius en Pröpper tegen AZ

PSV kan tegen AZ niet beschikken over Carlos Vinícius en Davy Pröpper. Hoofdcoach Roger Schmidt vertelde op de persconferentie vrijdagmiddag dat de Braziliaanse aanvaller nog geen werkvergunning heeft en daarom niet kan spelen. Pröpper heeft nog te veel last van een blessure. ‘We zullen ons wapenen’, aldus Schmidt.

Twijfels over Gakpo en Sangaré
Of PSV dat doet met Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré is nog niet zeker. Beide uitblinkers van de afgelopen weken hebben lichte klachten overgehouden aan de duels die zij met hun land speelden. Gakpo haakte eerder deze week af bij Oranje en trainde op PSV Campus De Herdgang op geleide van de pijn. Schmidt: “We hebben voor iedere positie een vervanger klaar staan. Om een voorbeeld te noemen, op de plek van Ibrahim kunnen Olivier Boscagli, Érick Gutiérrez en Ryan Thomas spelen. We zullen bekijken wat de beste optie is, mocht Ibrahim daadwerkelijk niet fit zijn.”

AZ
PSV begint speelronde vier van de Eredivisie als koploper. Als enige is de ploeg van Schmidt nog zonder puntenverlies, maar met AZ wacht ook een eerste grote wedstrijd van het seizoen. In competitieverband won PSV zestienmaal op rij niet in een duel met één van de grotere ploegen in de Eredivisie. “Ik vind het niet heel zinvol om een vergelijking met voorgaande seizoenen te maken”, zegt Schmidt, die gewezen werd op het vertrek van enkele sleutelspelers bij AZ. “Alle teams veranderen en dat maakt een wedstrijd niet per se makkelijk ten opzichte van voorgaande jaren. Het biedt nieuwe spelers juist de kans om uit hun schaduw te stappen. Naar mijn idee is AZ nog steeds een heel sterke ploeg en we kijken uit om ons morgen met hen te meten.”