‘PSV neemt lessen van zondag mee naar Deventer’

Artikel
‘PSV neemt lessen van zondag mee naar Deventer’

Hoofdcoach Roger Schmidt is ervan overtuigd dat PSV zich tegen Go Ahead Eagles kan revancheren. De trainer verwacht een gemotiveerde tegenstander tegenover zich te krijgen, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. ‘Daarvoor moeten we het spel van eerder dit seizoen laten zien en dat kunnen we’, zei Schmidt dinsdag in zijn voorbeschouwing.

Teleurstelling  
Uiteraard waren de spelers na de wedstrijd tegen Feyenoord teleurgesteld”, blikt Schmidt terug. “We speelden niet naar ons niveau en waren niet in staat om onze tactische connectie van de voorgaande weken te tonen. Het was niet goed en de lessen die we uit de wedstrijd konden trekken, nemen we mee naar de volgende duels.”

PSV-gezicht
Schmidt zag zijn ploeg tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer opfleuren. “We willen het PSV-gezicht laten zien dat iedereen van ons gewend is. Ik denk dat de groep daar klaar voor is”, aldus Schmidt. “In de basis was het afgelopen zondag gewoon onvoldoende. Er was te weinig beweging, te weinig vastigheid, te weinig creativiteit en de bezetting voor het doel was ook onvoldoende.”

PSV mist Götze
De Hoofdcoach vertelde verder nog geen risico met Ibrahim Sangaré te willen nemen. Hij is er op de Adelaarshorst vermoedelijk nog niet bij. Daarnaast mist PSV Mario Götze. “Mario heeft wat spierproblemen. Die liep hij afgelopen zondag op in de eerste helft, waardoor ik hem uit voorzorg wisselde. Phillipp Mwene is er waarschijnlijk wel weer bij.”

Zelfvertrouwen
“Natuurlijk wordt het lastig”, blikte Schmidt gevraagd naar de tegenstand in Deventer vervolgens vooruit. “Teams die net gepromoveerd zijn, barsten aan het begin van het seizoen van het zelfvertrouwen en willen in eigen stadion laten zien dat ze in de hoogste divisie thuis horen. Ik verwacht daarom veel passie. Wij moeten daar ons geloof in onze eigen speelstijl tegenover stellen. Als wij ons beste spel laten zien, zoals we dat dit seizoen al veel vaker hebben gedaan, heb ik alle vertrouwen.”