PSV neemt Deen Laursen over van Brøndby IF

Artikel
PSV neemt Deen Laursen over van Brøndby IF

PSV heeft de Deense aanvaller Nikolai Laursen (17) vastgelegd. Dat meldt technisch manager Marcel Brands maandagavond. De jeugdinternational heeft zijn medische keuring met succes doorstaan en tekent in het bijzijn van de technisch manager een contract voor drie jaar bij PSV.

Debuut bij Brøndby
Laursen (19 februari 1998) is een 17-jarige jeugdinternational die zijn debuut in de Deense competitie al heeft gemaakt. Als 16-jarige speler kwam hij voor het eerst uit voor Brøndby in een bekerduel. Afgelopen seizoen kwam hij in de Deense Superligaen drie wedstrijden in actie. Daarin was hij eenmaal trefzeker. Tegenover PSV TV liet de Deen, die bij aanvang van het seizoen aan zal sluiten bij Jong PSV, weten erg blij te zijn met zijn transfer. "Ik ben heel gelukkig dat alles rond is en ik mezelf PSV'er mag noemen. Hier heb ik op gewacht", zei de aanvaller, die vervolgens ook nog even inging op zijn kwaliteiten. "Ik ben een snelle, technische speler met overzicht en pik geregeld m'n doelpunten mee."

De jeugdige Deen tekende in het bijzijn van zijn ouders het contract. Namens heel PSV welkom en veel succes bij de club. | © PSV Media De jeugdige Deen tekende in het bijzijn van zijn ouders het contract. Namens heel PSV welkom en veel succes bij de club. | © PSV Media

Bekijk ook