PSV na comeback koploper in de Eredivisie

PSV keek lang tegen een achterstand, maar herpakte zich in de tweede helft. Met 1-2 werd gewonnen van N.E.C. in het Goffertstadion. Door de drie punten pakt PSV de koppositie in de Eredivisie.

Orde op zaken
In het Nijmeegse Goffertstadion trad PSV aan voor speelronde 16 van de Eredivisie. De koppositie lag voor het grijpen en vanaf de eerste minuut werd voor de volle buit gestreden. Het eerste schot op doel kwam van Marco van Ginkel, de aanvoerder werd goed ingespeeld door Carlos Vinícius maar miste kracht in zijn schot. In de openingsfase had N.E.C. niet veel te zeggen, daarom kwam de openingsgoal als een verrassing. Een vrije trap viel voor Nijmeegse voeten en in het net. PSV moest snel orde op zaken stellen. De eerste die een poging daarvoor deed was Mauro JR, met een fel schot van afstand. Ook Mario Götze deed een waardige poging na verlenging van Vinícius. De gelijkmaker bleef vooralsnog uit.

Pogingen
Vanuit PSV werd de bal regelmatig het zestienmetergebied in geslingerd. Het Nijmeegse blok wat voor het doel kwam was moeilijk om doorheen te breken. Een waardige poging werd gedaan door Mauro JR, die uit een vrije trap de bal richting het doel krulde, maar doelman Branderhorst kon nog ingrijpen. Bruma liet zich nog zien met een vlammend schot, maar die ging over het doel. Ook Cody Gakpo kwam dichtbij. Na een vlotte beweging kon hij de bal voor het doel leggen, maar Götze kwam een teenlengte tekort om de inzet af te maken. De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel niet in de eerste helft.

Zoeken
In de tweede helft moest er gescoord worden. Al snel werden sprints getrokken richting het doel van N.E.C. Na een aantal sterke combinaties kwam de eerste grote kans van Ibrahim Sangaré. Götze legde klaar en de Ivoriaan kon uithalen, maar een speler van de thuisploeg stond in de weg. De middenvelder leek even de bevrijding te brengen, nadat hij de bal uit de kluts in het doel werkte. Echter werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Het spel werd beter, maar op een doelpunt werd nog gewacht.

Comeback

Het kwam aan op de slotfase, waarin gezocht werd naar twee goals. Tien minuten voor het eindsignaal viel de bevrijdende gelijkmaker eindelijk. Het was Yorbe Vertessen die uit een hoekschop de bal op het hoofd kreeg en binnen kon koppen. De jacht werd geopend naar dat ene doelpunt om drie punten te verzekeren. Deze kwam er, en hoe. De assist leek bijna onmogelijk, maar op acrobatische wijze kreeg invaller Maxi Romero de bal perfect voor de voeten van Vinícius, die alleen binnen hoefde te tikken. PSV kwam weer op voorsprong door een mooi doelpunt, met een nog mooiere assist. Ondanks de lastige wedstrijd werd de volle buit gepakt. PSV eindigt het weekend als koploper van de Eredivisie.