PSV moet vorm hervinden tegen FC Emmen

Artikel
PSV moet vorm hervinden tegen FC Emmen

In de competitie wist PSV vorige speelronde weer te winnen met 2-1 tegen sc Heerenveen. Maar nu de club is uitgeschakeld in de Europa League moet er vertrouwen gewonnen worden tegen FC Emmen. Dit is wat je moet weten over onze tegenstander.

Onderling resultaat
PSV heeft slechts twee keer eerder in competitieverband tegen FC Emmen gespeeld. Vorig seizoen promoveerde de Drentse ploeg voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. De vorige ontmoeting in Drenthe leverde een gelijkspel op. Doelpunten van Luuk de Jong en Angeliño zorgden voor een 2-0 voorsprong. In de laatste tien minuten van de wedstrijd trok FC Emmen een gelijkspel over de streep door zelf ook twee keer te scoren.

Eerste ontmoeting
De allereerste competitiewedstrijd tegen FC Emmen leverde een beter resultaat op. In eigen huis werd het 6-0. Gastón Pereiro en Luuk de Jong scoorden allebei twee keer voor rust. In de slotfase van de wedstrijd pikten Érick Gutiérrez en Hirving Lozano ook een goaltje mee.

Bekersucces
In de KNVB Beker ziet de balans er anders uit. Daarin hebben de ploegen 3 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Alle drie werden ze door PSV gewonnen met overtuigende uitslagen. 1-7 werd het in 1982, 4-0 in 1990 en ook 4-0 in 1997. Over alle wedstrijden verspreid heeft PSV een doelsaldo van 23-3 tegen FC Emmen. Gemiddeld scoort PSV 4.6 goals per wedstrijd tegen de Drentse ploeg.  

Bekende gezichten
Ondanks de beperkte geschiedenis van FC Emmen in de Eredivisie delen de clubs een aantal bekende gezichten. Zo wordt deze wedstrijd een weerzien met Nikolai Laursen, die deze zomer de overstap naar Drenthe maakte vanuit PSV. Trainer van Jong PSV, Peter Uneken, heeft in zijn eigen voetbalcarrière zes jaar voor de Drentse ploeg gespeeld, voordat hij een overstap maakte naar FC Den Bosch. Ook Tim Matavž heeft voor zijn aansluiting bij PSV een seizoen in dienst van de Drentenaren gespeeld. De bekendste PSV’ers die ook bij FC Emmen heeft gespeeld is Jürgen Locadia. De geboren Emmenaar speelde het overgrote deel van zijn jeugdcarrière in Drentse dienst. Jan van Beveren verdigde ook een tijd het Emmen-doel.

FC Emmen - PSV is om 20.00 uur op de Oude Meerdijk in Emmen. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1 en staat onder leiding van Dennis Higler.

Bekijk ook

Doelpunt van de maand | November

Video

PSV-selectie bezoekt ASML

Video

'Iederen moet elkaar steunen'

Video