‘PSV moet hopen op misstap’

Artikel
‘PSV moet hopen op misstap’

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Kaarsen branden
Het Eindhovens Dagblad zag zondag dat PSV voldoende kansen had om de titelrace nog enigszins spannend te houden. Maar omdat de ploeg veel mogelijkheden onbenut liet en ‘slechts’ met 2-1 van De Graafschap won kan het een ‘doelsaldotitel’ wel vergeten. “PSV mist dertien goals en is in een fase terechtgekomen waarin de ploeg zelf alles moet winnen en in stilte kaarsjes kan branden om de tegenstanders van Ajax energie te geven”, schrijft Rik Elfrink in zijn wedstrijdanalyse.

De Graafschap-trainer in de bres voor Van Bommel 
Het doelsaldo was de afgelopen dagen sowieso een graag aangehaald onderwerp in de pers. In zijn vooruitblik nuanceerde Mark van Bommel dat nog, desondanks stonden de kranten en internetpagina’s er vol mee en dat stoorde dan weer De Graafschap-coach Henk de Jong. “Mark roept dit niet. Maar ik ben wel geraakt door die verhalen”, aldus De Jong. “Doe even normaal denk ik dan”, zei hij bij FOX Sports. Van Bommel zelf was het met zijn collega eens. “Wij hebben niet over het doelsaldo gesproken, dat is in de media gebeurd. Mij is alleen gevraagd of je een grote uitslag kunt neerzetten. Toen heb ik gezegd dat dat kan en dat het Nederlands elftal ooit met 11-0 van San Marino won, maar heb ik er direct aan toegevoegd dat De Graafschap geen San Marino is”, aldus de hoofdcoach op de persconferentie.

De Jong evenaart beste seizoenstotaal 
Luuk de Jong was gisteren goud waard voor PSV door in de 73e minuut de 2-1 binnen te werken. De aanvoerder zat niet heel lekker in de wedstrijd, miste zelf een paar kansen maar was andermaal de gezegevierde man van PSV. Het was bovendien zijn 26e treffer van het seizoen en dat is een evenaring van zijn beste seizoenstotaal ooit. “Mooi, maar ik kan het blijven herhalen: voor mij is de titel het belangrijkste”, aldus de topscorer van de Eredivisie.

Blijven geloven 
En om die titel daadwerkelijk binnen te halen moet PSV er volgens de aanvoerder in blijven geloven. De afloop van dit seizoen vertoont inmiddels de nodige gelijkenissen met de ontknoping van het seizoen 2015-2016, toen Ajax en PSV ook zo’n nek-aan-nekrace uitvochten. Het was toen PSV dat in speelronde 31 in punten gelijk kwam met Ajax, dat net zoals nu het geval is het voordeel had van een beduidend beter doelsaldo. “Toen hebben we kunnen zien wat er nog voor gekke dingen kunnen gebeuren op zo’n laatste speeldag”, zegt hij tegen De Telegraaf. “Daar hebben we het al wel over gehad in de kleedkamer”, vervolgt De Jong. “We hebben de andere jongens duidelijk gemaakt, dat je erin moet blijven geloven. Je hebt altijd nog een kans. Dat hebben we toen wel kunnen zien.”