PSV moet het tij keren tegen sc Heerenveen

PSV moet het tij keren tegen sc Heerenveen
3 min

Dit weekend hervat de Eredivisie. Na een reeks aan slechte resultaten kan PSV nu thuis het tij keren. In het Philips Stadion wordt sc Heerenveen zondagmiddag ontvangen. Vorig seizoen werd het in eigen huis 3-0 tegen de Friezen. Gaat PSV die prestatie evenaren?

Onderling resultaat
De 3-0 vorig seizoen kwam tot stand door twee doelpunten van Hirving Lozano en een fenomenale omhaal van Luuk de Jong. Een van zijn meest memorabele doelpunten in het shirt van PSV. Van de laatste 19 thuisduels tegen sc Heerenveen verloor PSV er slechts 1. In het totaalplaatje met alle ontmoetingen tegen de Friezen heeft PSV 35 keer gewonnen, 15 keer gelijkspel en 13 keer ging de winst naar Heerenveen. Topscorer van PSV tegen sc Heerenveen is Mateja Kežman. De Serviër heeft 8 goals gemaakt tegen de Friese club.

Speelronde 31
PSV is twee keer kampioen geworden door een overwinning op sc Heerenveen. De eerste keer was in het seizoen 2000 - 2001. Door een 3-0 overwinning werd PSV kampioen in speelronde 31. Man van de wedstrijd was toen Mark van Bommel, met een goal en een assist. Ook Arnold Bruggink en Mateja Kežman kwamen op het scoreformulier. Ook in het seizoen 2014 - 2015 werd PSV kampioen door te winnen van de Friezen. Deze keer een 4-1 overwinning met goals van Memphis, Luciano Narsingh en twee van Luuk de Jong. Wederom was dat in de 31e speelronde.

Favoriete uitslagen
De grootste onderlinge uitslag is 5-1 winst voor PSV, een van de favoriete uitslagen, want die is in totaal vier keer voorgekomen. In het seizoen 2011 - 2012 tot twee keer toe, toen won PSV thuis en uit met 5-1. De volgende ontmoeting een seizoen later was wederom 5-1 winst voor de Eindhovenaren. De eerste keer dat de 5-1 uitslag voorkwam was in het seizoen 1995-1996.

Vorm
PSV staat met 24 punten op de 3e plaats in de Eredivisie en heeft een moeilijke periode achter de rug. sc Heerenveen staat op plaats 8 met 21 punten. Vorige speelronde wonnen de Friezen met 2-1 van Sparta. Op dit moment is de ploeg van trainer Johnny Jansen goed in vorm. De laatste 7 duels in de competitie zijn ze ongeslagen met 4 overwinningen en 3 keer gelijkspel.

PSV - sc Heerenveen is om 14.30 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van Bas Nijhuis. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 2.