PSV mist Guardado en Locadia tegen AZ

Artikel
PSV mist Guardado en Locadia tegen AZ

PSV treedt zaterdag zonder Andrés Guardado aan tegen AZ. Phillip Cocu vertelde op de afsluitende persconferentie geen risico's met zijn middenvelder te willen nemen. “Hij is uit Mexico teruggekeerd met bovenbeenklachten. Hoe lang hij er precies uit is, is nog onduidelijk”, aldus Cocu. Ook Simon Poulsen en Jürgen Locadia, die kort voor de interlandperiode geblesseerd raakte, zijn er in Alkmaar niet bij.

‘Geen risico met Guardado’
Een kleine twee weken na de nederlaag tegen Ajax, hervat PSV morgen om 19.45 uur de competitie met een uitduel tegen AZ. Door de tussenliggende interlandperiode begroette Cocu pas vandaag (vrijdag) zijn volledige selectie weer. Tegenvaller daarbij was de blessure van Guardado. “Daar heb je mee te maken. Je moet top zijn om een wedstrijd te kunnen spelen. Het is niet wenselijk om nu een risico te lopen en hem bijvoorbeeld de rest van het seizoen te missen”, aldus Cocu.

Rustige weken geen nadeel
De afgelopen twee weken stond Cocu met een wat kleinere groep op het veld. Iets dat volgens hem absoluut geen nadeel was. “We hebben goed kunnen werken, lekker kunnen trainen en veel trainingsuren kunnen maken. Het is ook weleens welkom om de aandacht te kunnen verleggen, maar ik ben natuurlijk wel blij dat de groep weer compleet is. De meesten hebben een positieve ervaring gehad tijdens de interlandperiode. Dat is ook lekker.” Bovendien kon Cocu die periode gebruiken om de nederlaag tegen Ajax een plaatsje te geven. “We zijn niet meer met die wedstrijd bezig. We kijken vooruit, naar morgen. We moeten de druk op Ajax opvoeren.” En dat betekent dat PSV in Alkmaar vol voor de zege gaat. “Ik verwacht dat beide ploegen voor de winst willen en zullen gaan. AZ strijdt voor een ticket om Europees voetbal en zij zijn na de winterstop goed op dreef. Een geduchte tegenstander en een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ik verwacht een open wedstrijd.”

Bekijk ook

Top 10 Goals | Joëlle Smits

Video

PSV Work Out | Full kneeling Squat

Video