PSV met prachtgoals voorbij Vitesse

De drie punten zijn in eigen huis gebleven tegen Vitesse. Met 2-0 was PSV te sterk voor de Arnhemmers. De doelpunten kwamen van Sangaré en Bruma.

Eerste schoten
In een leeg stadion werd de aftrap genomen tegen Vitesse. PSV moest drie belangrijke punten pakken, zonder de steun van de supporters. Het eerste schot op doel kwam uit een counter van Vitesse, maar Joël Drommel had een prima redding in huis. PSV nam de controle op het veld snel terug. De eerste grote kans was voor Ritsu Doan, die na een combinatie met Mario Götze de bal op Vitesse-doelman Schubert schoot. Op aangegeven van Carlos Vinícius wist Götze nog uit te halen, maar het leverde niets op. Vooralsnog was er weinig ruimte te vinden in de Arnhemse verdediging, maar dat veranderde snel.

Prachtgoals
PSV hield de overmacht en beloonde zichzelf halverwege de eerste helft. Mauro JR nam knap de bal over van Vitesse en zette een aanval op. Uit de kluts werd de bal weggekopt en viel voor de voeten van Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan strafte Vitesse genadeloos af en schoot de 1-0 binnen vanaf een meter of 20. Daarmee bewees hij zijn vorm, Sangaré was heer en meester op het middenveld. Bruma zag het voorbeeld en deed zelf ook een poging om een mooiere goal te maken. Vinícius legde de bal perfect klaar voor Bruma en laatstgenoemde volleerde de bal snoeihard in het net. PSV kwam op een goede voorsprong door twee onwaarschijnlijk mooie goals. Ondanks de voorsprong liet PSV de teugels niet vieren. De 3-0 viel nog bijna via pogingen van Vinícius en Doan, maar uiteindelijk eindigde de eerste helft met een 2-0 voorsprong.

Jacht op de 3-0
PSV gaf in het eerste bedrijf nauwelijks ruimte weg aan Vitesse, nu had de ploeg dezelfde taak. De tegenstander begon beter in het ritme te komen en wist een schot te lossen op Drommel, die wederom op de goede plek stond. De doelman keepte een prima pot. Na de mogelijkheden van Vitesse ging PSV verder met de jacht op de 3-0. Eerst was het Götze met een poging die net op de paal ging. Daarna een combinatie van Bruma en Vinícius waar net geen goed schot uitkwam. Met nog twintig minuten te gaan leek het een kwestie van tijd voordat PSV de punten bij mocht schrijven.

Invallers dichtbij
In de laatste fase kwam Yorbe Vertessen nog in het veld voor Bruma. De Belg liet zich gelijk zien met een flitsende dribbel die niet bij te benen was voor de Arnhemse verdediging. Ook Maxi Romero kreeg nog speeltijd vlak voor het einde. De Argentijn nam zelfs bijna de derde treffer voor zijn rekening, maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel. De tweede helft was minder flitsend dan de eerste, maar PSV hield wederom de controle en was weinig in gevaar. Een clean sheet, twee fantastische goals en drie punten voor de club.