PSV maatje te groot voor Cambuur in eigen huis

4 min

In het eerste thuisduel van dit Eredivisie-seizoen werd er gewonnen van SC Cambuur. Met een overtuigende 4-1 overwinning was PSV een maatje te groot voor de Friezen.

Vliegende start
PSV kende een vliegende start aan de wedstrijd. In de eerste minuten was het al bijna raak na een zeer vlotte aanval. Een knappe pass van Eran Zahavi gaf de ruimte bij Mauro JR, die uit moeilijke hoek niet tot een goed schot kon komen. Zo stond al bijna de openingsgoal op het bord binnen een minuut. Waar PSV de ruimte zocht op het veld, zocht Cambuur het via de lange bal, die meestal in de handen van Joël Drommel eindigde. Aan de andere kant van het veld was het drie keer bijna raak voor PSV. Onder andere door een afstandsschot van Bruma, kopbal van Armando Obispo en een knappe combinatie tussen Zahavi en Cody Gakpo. Zahavi kwam uiteindelijk het dichtste bij in de openingsfase. Een vrije trap vlak buiten het zestienmetergebied werd gered door de doelman van Cambuur.

Drie minuten, twee goals
Het ijs werd uiteindelijk gebroken door Davy Pröpper. Uit een hoekschop van Gakpo kreeg hij de bal perfect op het hoofd bediend en kopte in de verre hoek voor de openingsgoal. Het Philips Stadion kolkte nog van de 1-0 maar de fans kregen geen tijd om bij te komen. Ook door Zahavi mocht er gejuicht worden. De spits kreeg een hele slimme pass van Bruma in de voeten, zocht zelf de ruimte en schoot in de verre hoek, 2-0. In drie minuten ging PSV van een gelijke stand, naar een voorsprong met marge. De Israëliër mocht bijna de derde treffer voor zijn rekening nemen. Na een één-tweetje met Bruma kon hij vrij uithalen, maar het schot rolde enkele centimeters naast het doel. In de slotminuten van het eerste bedrijf regende het nog voorzetten. Maar de ruststand stond op dat moment al op het bord.

Scherp gezet
Een gewijzigd PSV kwam op het veld na de rust. Zahavi, Gakpo en Mauro JR bleven in de kleedkamer en werden vervangen door Vertessen, Madueke en Thomas. Invaller of niet, het kostte Madueke maar enkele minuten om te scoren. Jordan Teze gaf een haarfijne pass op de Engelsman. Madueke twijfelde niet, haalde uit en scoorde de derde goal van de avond. Met weinig weerstand van de bezoekers werd er fijn doorgespeeld door PSV. Bruma, die een prima avond kende, deed nog een waardige poging die nog net prooi was voor Cambuur-doelman Stevens. De tegenstander gaf zich echter niet gewonnen. Een Fries offensief eindigde met een schot in de korte hoek die niet te houden was voor Drommel.

Nieuw leven

PSV kreeg nog nieuwe krachten in het veld in de slotfase, met Mario Götze en Ibrahim Sangaré. Zij kwamen binnen de lijnen voor Davy Pröpper en Marco van Ginkel. In de slotfase was het Bruma die maar al te graag zijn doelpunt wilde meepakken. Na een kapbeweging schoot de Portugees fel, maar raakte een verdediger van Cambuur. Kort daarna gaf de aanvaller nog een uitstekende pass op Teze, die in de korte hoek niet Stevens wist te passeren. Ook Vertessen werd knap bediend door Bruma, maar schoot net naast het doel. In de allerlaatste wedstrijdminuten kwam nog een laatste wapenfeit. Olivier Boscagli kreeg een afgeketste bal voor de voeten, haalde snoeihard uit en pakte daarmee zijn doelpunt mee. Drie punten en vier goals bracht zelfvertrouwen naar PSV in aanloop naar het duel met Benfica.