PSV loopt averij op in Friesland: 1-1

PSV is er niet in geslaagd om drie punten mee naar Eindhoven te nemen. In het Abe Lenstra Stadion werd het na een fysieke wedstrijd 1-1. De meeste kansen waren voor PSV, maar enkel Luuk de Jong wist het net te vinden.

Kansrijke eerste helft
Waar sc Heerenveen het beste aan het duel begon, waren de meeste en beste kansen voor PSV. Toch dankte de ploeg Jeroen Zoet dat het halverwege nog 0-0 stond, want door attent keeperswerk op schoten van onder anderen Slagveer en Larsson hield Zoet zijn doel tot aan de rust schoon. PSV had op zijn beurt behoorlijk wat pech in de afronding. Tweemaal werd er een bal voor de lijn weg gehaald, terwijl de ploeg in de vorm van Lestienne de paal raakte. De Belg was voor rust sowieso de gevaarlijkste PSV-aanvaller. Zo verscheen hij tweemaal vanaf de linkerkant voor Mulder, maar liet zijn afwerking even zo vaak te wensen over.

Maxime Lestienne kreeg voor rust drie goed scoringskansen | © Maxime Lestienne kreeg voor rust drie goed scoringskansen | ©

De Jong redt punt, Braamhaar eist hoofdrol op
De doelpuntloze eerste helft betekende dat PSV na rust aan de bak moest en dat moest het helemaal nadat scheidsrechter Braamhaar de bal na een overtreding van Pröpper op de stip legde. De middenvelder hield bij een hoekschop zijn tegenstander vast, waarna een penalty volgde. Een opmerkelijke beslissing van Braamhaar, aangezien hij voor rust bij een vergelijkbare situatie geen strafschop aan PSV gaf. Toen werd De Jong vastgehouden door zijn directe tegenstander, maar zag Braamhaar er niets in. Cavlan had er echter geen boodschap aan en schoot onberispelijk binnen: 1-0. PSV leek aangeslagen door die treffer. De ploeg kreeg behoorlijk wat kansen tegen, maar zoals wel vaker stond Luuk de Jong op. De aanvoerder kreeg de bal in de 66e minuut perfect aangegeven door Maher en rondde hard maar beheerst af: 1-1. Beide ploegen gingen in de slijtageslag die de wedstrijd was daarna op zoek naar de winst, maar echt enorme kansen waren er niet meer.

Luuk de Jong wordt hier naar de grond gebracht door Kenneth Otigba | © Pics United Luuk de Jong wordt hier naar de grond gebracht door Kenneth Otigba | © Pics United