PSV langer door met Cody Gakpo

PSV langer door met Cody Gakpo
2 min
PSV1

Cody Gakpo heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuwe en langlopende verbintenis bij PSV. De club heeft het contract met de 21-jarige aanvaller opengebroken en verlengd tot de zomer van 2025.

Zelf afgedwongen
2020 is het jaar van de definitieve doorbraak van Cody Gakpo. De zelf opgeleide aanvaller veroverde onder interim-trainer Ernest Faber een basisplaats en bevestigde zijn nieuwe status na de komst van Hoofdcoach Roger Schmidt. “Dit nieuwe, langlopende contract heeft Cody zelf afgedwongen”, reageert Technisch Manager John de Jong. “Het is niet de eerste keer dat we zijn contract openbreken. We hebben er vertrouwen in dat hij van nog grotere waarde voor het elftal gaat zijn. Keer op keer is Cody in zichzelf blijven investeren. Het resultaat daarvan zien we wekelijks op het veld. Hij heeft het traject van jeugd- tot basisspeler volledig doorlopen en dat maakt hem een voorbeeld voor alle talenten in onze jeugdopleiding.”

Belangrijk 
Eindhovenaar Gakpo debuteert in 2018 voor PSV. Via de weg der geleidelijkheid werkt hij zich van selectielid op tot volwaardig basisspeler. Dit seizoen is de aanvaller al goed voor zeven doelpunten en twee assists in elf optredens. “Ik merk dat ik steeds belangrijker voor PSV word”, zegt Gakpo in een reactie. “Dat maakt me trots. Dit is mijn club en ik ben blij met de kansen die ik hier krijg. Ik voel vertrouwen en dat wil ik op het veld terugbetalen. Mijn doel is helder: ik wil nog beter worden en prijzen winnen met PSV.”

Exponent
De 21-jarige aanvaller is een exponent uit de jeugdopleiding van PSV. Al op 6-jarige leeftijd zet Gakpo zijn eerste stapjes in een rood-wit PSV-shirt. Bij zijn debuut in het betaald voetbal als Jong PSV’er laat hij direct zien een neusje voor de goal te hebben. Onder Phillip Cocu maakt hij zijn eerste minuten in het eerste. Diens opvolger Mark van Bommel hevelt hem in de zomer van 2018 over naar de A-selectie. Gakpo komt sinds zijn debuut tot zeventig duels voor de club. Daarin scoort hij zeventien keer.