PSV koploper na zege op PEC Zwolle

Na vijf speelronden is PSV alleen koploper van de Eredivisie. De ploeg won zondag met 0-3 bij PEC Zwolle en zag eerder op de dag sc Heerenveen en Feyenoord punten verspelen. In Zwolle debuteerden Mario Götze en Ibrahim Sangaré voor PSV en één van hen gaf direct zijn visitekaartje af.

Super Mario
Slechts acht minuten had Mario Götze namelijk maar nodig om zijn eerste treffer op de Nederlandse velden ta maken. De Duitser, tot verrassing van sommigen direct begonnen in de basiself van PSV, pikte al vroeg in de wedstrijd een te zachte terugspeelbal van oud-PSV’er Leemans op. De nieuweling omspeelde vervolgens doelman Zetterer en schoof eenvoudig de 0-1 in het lege doel.

Pressie
Dat doelpunt kwam niet per toeval tot stand. PSV overtuigde in het eerste kwart van de wedstrijd met pressievoetbal en liep ook al snel uit naar een grotere voorsprong. Na 18 minuten schakelde PSV razendsnel om en belandde een aanval over veel schijven uiteindelijk voor de voeten van Cody Gakpo. Hij tekende met een voetbeweging voor 0-2 en zag Donyell Malen kort voor rust voor 0-3 tekende.

Mvogo
Tussen die twee treffers in beet PEC, dat tot dan toe geen sterke indruk maakte, fel van zich af. Mvogo onderscheidde zich tweemaal door een zeker lijkende treffer te keren, onder meer door een penalty te stoppen. Na rust had de doelman van PSV beduidend minder te doen. De ploeg van Roger Schmidt leek het met 0-3 wel oké te vinden, terwijl PEC geen vuist wist te maken.