PSV knokt zich naar verdiende zege op Omonia Nicosia

PSV heeft een roerig bezoek aan Nicosia afgesloten met een knappe zege op Omonia. Ondanks een hoop tegenslag bleef de ploeg knokken en trok het de winst in de slotfase verdiend naar zich toe: 1-2.

Rentree Götze en Malen, basisplaats Teze
Ondanks alle personele problemen kon PSV op de late donderdagavond in Cyprus zeker geen onaardig elftal op de been brengen. Dat kwam onder meer door de rentree van Mario Götze en Donyell Malen. Het duo kon om uiteenlopende redenen niet starten tegen Vitesse, maar was er tegen Omonia Nicosia bij het door het Coronavirus geplaagde PSV wel vanaf het begin bij. Meest in het oog springende basisspeler was echter zonder twijfel Jordan Teze. De verdediger werd donderdag in allerijl ingevlogen nadat hem eerder nog de toegang tot Cyprus was geweigerd en begon direct als rechtsachter.

Onfortuinlijke tegengoal
Zijn aanwezigheid zorgde niet voor een zorgeloze openingsfase. Bij een vrije kopkans kwam de ploeg al vroeg in de wedstrijd goed weg. Na een kwartier verscheen PSV voor het eerst in het strafschopgebied van de tegenstander. Een sterke dribbel van Noni Madueke leverde alleen geen treffer op. Dat was na een half uur wel het geval voor Gomez. De Spanjaard verraste Yvon Mvogo door een vrije trap snel te nemen en had het geluk dat de arbitrage miste dat de bal op het moment van schieten nog rolde: 1-0.

Malen trefzeker
Het antwoord van PSV volgde nog voor rust. Een vlotte combinatie tussen Götze en Madueke belandde voor de voeten van Malen, die met de buitenkant van zijn schoen tekende voor de gelijkmaker. Na rust was hij ook dicht bij een voorsprong voor PSV. Opnieuw werd Malen, bij afwezigheid van Denzel Dumfries en Pablo Rosario aanvoerder, aangespeeld door Madueke, maar ditmaal lag een Cypriotische verdediger in de weg.

PSV beloont zichzelf
PSV, dat zeker in het tweede gedeelte van de tweede helft de overhand had, bleef desondanks op zoek naar de winnende treffer en was daar ruim vijf minuten voor tijd ook dichtbij. Weer was het Malen die gevaar stichtte, maar een goede actie niet doeltreffend kon afronden. Ihattaren leek in de 91e minuut de laatste kans te missen, maar mocht een minuut later toch juichen. Nadat PSV nog één laatste keer aanzette, was Malen alsnog doeltreffend: 1-2.