PSV klaar voor ‘gevaarlijke’ tegenstander sc Heerenveen

PSV klaar voor ‘gevaarlijke’ tegenstander sc Heerenveen
2 min
PSV1

Kort na Sturm Graz maakt PSV zich alweer klaar voor de volgende wedstrijd tegen sc Heerenveen aankomende zondag. De ploeg is in goede vorm. “Heerenveen is altijd een moeilijke wedstrijd, maar we hebben veel zelfvertrouwen. We komen om te winnen”, aldus Hoofdcoach Roger Schmidt tijdens de voorbeschouwing.

Zelfvertrouwen
Schmidt kijkt positief terug op de wedstrijd van afgelopen donderdag. “We speelden een goede wedstrijd en we verdienden het om te winnen. We hadden de wedstrijd goed onder controle zowel aan als zonder de bal.” Schmidt vertelt dat zijn team in een goede flow zit. “Tegen Vitesse hebben we ook al bewezen dat we het kunnen. De wedstrijd tegen Sturm Graz was de volgende goede stap.”

Pittig duel
Schmidt vertelt verder dat ze die instelling ook meenemen naar Heerenveen. “We zijn in goede vorm. We hebben nu kort de tijd om ons voor te bereiden tegen de ploeg. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we hebben veel zelfvertrouwen.” Hij vertelt dat de uitwedstrijden tegen Heerenveen nooit makkelijk, maar dat ze er alles aan doen om te winnen. Hij kijkt terug op de uitwedstrijd van vorig seizoen.  “Ik heb goede herinnering aan dat duel. We speelden goed en creëerden veel kansen, maar we kwamen slechts één keer aan scoren toe in de eerste helft. In de tweede helft veranderde het spel en kwamen we met 2-1 achter. We trokken de wedstrijd in de laatste minuut gelijk, maar de wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan. We hadden zowel kunnen winnen als verliezen.” Hij vertelt dat ze weten dat Heerenveen een gevaarlijk team heeft. “Ze hebben goede spelers zoals Joey Veerman. Hij is sterk in de afronding en speelt met veel lange ballen. We moeten ervoor zorgen dat we daar antwoorden op hebben.”

Man of the match
Ritsu Doan werd donderdag uitgeroepen tot de man of the match. “Hij heeft dat verdiend”, vertelt Schmidt. “Hij is in goede vorm. Hij is fit en heeft veel zelfvertrouwen. Hij heeft niet gespeeld voor nationale team, maar laat nu zijn kwaliteiten zien. Hij is gefocust en zit lekker in zijn fel.”