PSV klaar voor ‘finale’ tegen Real Sociedad

PSV klaar voor ‘finale’ tegen Real Sociedad
3 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt laat in de voorbeschouwing weten dat zijn team klaar is voor de wedstrijd tegen Real Sociedad aankomende donderdag. In deze 'finale'; strijden de twee teams voor een ticket naar de knock-out fase van de Europa League. De nummer drie gaat door naar de Conference League. “Het is fijn dat we die optie achter de hand hebben, maar we gaan voor het hoogst haalbare. We zullen er alles aan doen om door te gaan in dit toernooi”, aldus de Hoofdcoach.

'In jezelf geloven is de beste manier om te winnen'
Schmidt laat weten dat hij naar de wedstrijd uitkijkt, maar dat het wel spannend wordt. “We weten dat Real Sociedad een sterk team heeft met veel individuele kwaliteiten. Het is een club waar veel spelers lang blijven hangen. Dat zegt wat over de spirit en de identiteit van de club. Ze werken hard en zullen strijden om die drie punten te pakken.” De Hoofdcoach laat weten dat hij samen met zijn staf de wedstrijden van Real Sociedad heeft geanalyseerd. “We zijn goed voorbereid. Daarnaast hebben we veel vertrouwen in onszelf. Ik ben ervan overtuigd dat in jezelf geloven uiteindelijk de beste manier is om te winnen.”

Hoogst haalbare
André Ramalho is ook bij de voorbeschouwing aanwezig. De verdediger bevestigt dat het een pittige wedstrijd wordt. “Ons doel voor morgen is om te winnen. Wij willen overwinteren in de Europa League”, zegt hij stellig. Schmidt beaamt dat. Hij vertelt dat het weliswaar een fijn idee is dat het team bij verlies doorgaat naar de Conference League, maar zijn pijlen zijn volledig gericht op de Europa League. “We gaan altijd voor het hoogst haalbare. Het is ons helaas dit jaar niet gelukt om ons te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League, maar we zetten nu alles op alles om in de op twee na hoogste Europese competitie te kunnen blijven spelen.

Veel geleerd
Ramalho laat weten dat hij alle vertrouwen heeft in de wedstrijd van morgen. “We spelen de laatste tijd erg goed. We hebben hiervoor een periode gehad waarin het minder ging. We waren verdedigend niet sterk genoeg en schoten te weinig ballen in het net. Het is in zo’n situatie belangrijk dat je er als team van leert, en dat hebben wij gedaan. We spelen nu constanter en creëren meer kansen.” De verdediger vertelt dat hij ook veel heeft geleerd uit de eerste wedstrijd tegen Real Sociedad. “We begonnen naar mijn idee sterk en scoorden het eerste doelpunt. We lieten de tegenstander in de loop van de wedstrijd meer terugkomen. Dat moeten we nu veranderen.”

Terug van blessures
Schmidt laat weten dat zowel Philipp Max als Mario Götze weer fit zijn. “De twee spelers zijn weer volledig hersteld. Ik ben blij dat ze ons team weer kunnen versterken.”