PSV kan leunen op goede historische balans tegen Sparta

PSV kan leunen op goede historische balans tegen Sparta
2 min
PSV1

PSV treedt aankomende zondag op Het Kasteel aan tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Roger Schmidt kan tegen Sparta uitstekende cijfers overleggen. Zo won de coach alle drie de ontmoetingen met Sparta. Daarnaast is PSV aan een sterke reeks bezig in uitwedstrijden.

Uitoverwinningen
PSV is ongeslagen in zijn laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie. De ploeg won er vijf en speelde een keer gelijk. De laatste keer dat PSV binnen een seizoen in de competitie een langere ongeslagen reeks neerzette, was in het seizoen 2016-2017. De laatste vier wedstrijden buitenshuis werden allen in winst omgezet. De laatste keer dat de ploeg daarin slaagde was in het seizoen 2018-2019. Bovendien is PSV ongeslagen in zijn laatste 32 competitiewedstrijden op kunstgras.

Sparta
Het is de 111e keer dat PSV en Sparta elkaar treffen in de Eredivisie. Van de voorgaande 110 ontmoetingen won PSV er 66, trok Sparta achttien keer aan het langste eind en eindigde het duel 26 keer in een gelijkspel. PSV bleef in de laatste negentien Eredivisie-ontmoetingen met Sparta ongeslagen. De ploeg scoorde in de laatste 35 ontmoetingen minimaal een doelpunt tegen de Rotterdammers. Tegen huidige Eredivisieclubs is PSV alleen tegen Go Ahead Eagles langer ongeslagen (23) dan tegen Sparta.

Recente ontmoetingen
Vorig seizoen eindigde de ontmoeting op Het Kasteel in een 3-5 overwinning voor PSV. De Eindhovense doelpunten kwamen op naam van Donyell Malen (2x), Noni Madueke, Mauro Júnior en Philipp Max. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen won PSV met 2-1 van Sparta door late doelpunten van Ibrahim Sangaré en Ryan Thomas.

Schmidt
Roger Schmidt won als coach van PSV alle drie zijn Eredivisieduels tegen Sparta. Tot nu toe heeft Schmidt alleen tegen FC Groningen alle vier de wedstrijden winnend afgesloten. Naast tegen Sparta, kan hij dat later dit seizoen ook tegen PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk bewerkstelligen. Henk Fraser won als coach nog nooit van PSV. Hij bleef in alle twaalf wedstrijden zonder overwinning.