PSV kan Heracles-defensie niet ontregelen: 1-1

Artikel
PSV kan Heracles-defensie niet ontregelen: 1-1

PSV is tegen Heracles Almelo niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het eerste puntenverlies van dit seizoen breng de ploeg op 7 punten uit drie duels. Een verslag.

Weinig gevaar
Op het kunstgrasveld in Overijssel duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. PSV, dat evenals de afgelopen wedstrijden op enkele posities gewijzigd was, had wel de overhand, maar slaagde er in het eerste kwart nauwelijks in dat om te zetten in doelrijpe kansen. Verder dan een schot en nét te scherpe pass van Bruma kwam de ploeg van trainer Roger Schmidt lange tijd niet.

Vraagtekens bij tegentreffer
Ondanks dat PSV aan de andere kant nauwelijks iets weg gaf, keek de ploeg na een half uur speler toch tegen een achterstand aan. Nick Viergever, één van de vier nieuwelingen in de ploeg, werkte de bal met zijn schouder weg, maar zag tot zijn eigen verbazen scheidsrechter Kamphuis naar de stip wijzen wegens vermeend hands. De leidsman werd niet tegengesproken door de VAR en constateerde vervolgens dat oud-PSV’er Rai Vloet doelman Yvon Mvogo kansloos liet: 1-0. PSV, dat nog niet kon beschikken over Eran Zahavi, schroefde het tempo daarna wat op, maar slaagde er niet in snel te antwoorden.

Gelijkmaker Max na ingreep Schmidt  
Met een driedubbele wissel halverwege, probeerde Schmidt dat antwoord na rust wel af te dwingen. Met Ryan Thomas, Donyell Malen en Noni Madueke in plaats van Mo Ihattaren, Michal Sadilek en Mauro Junior volgde het ook snel. Het was de behendige Engelsman die in de zestien gevloerd werd, waarna ditmaal Philipp Max vanaf de stip het net vond: 1-1.

Tactisch steekspel  
PSV slaagde er niet in om vervolgens door te drukken. Het systeem dat Heracles-coach Wormuth had uitgedokterd kon door de ploeg te weinig worden ontregeld. Met name de drie compact op elkaar spelende centrale verdedigers sloten veel passlijnen af. Vlak voor tijd glipte Malen er nog even tussendoor, maar zijn inzet kon worden gekeerd.