PSV jaagt op eerste thuiszege in Eredivisie van 2022

PSV jaagt op eerste thuiszege in Eredivisie van 2022
2 min
PSV1

PSV speelt aanstaande zondag in een vol Philips Stadion tegen sc Heerenveen. De ploeg won onder leiding van Roger Schmidt nog niet van de club uit Friesland. Bovendien aast PSV op de eerste thuiszege in de Eredivisie van dit kalenderjaar.

Angstgegner
PSV won slechts vier van zijn laatste zeventien wedstrijden tegen Heerenveen. In de afgelopen negen jaar won PSV van geen enkele huidige Eredivisieclub minder vaak als van de Friezen. De laatste drie onderlinge ontmoetingen eindigden allen in een puntendeling. Eerder dit seizoen bleef PSV in het noorden van het land steken op een 1-1 gelijkspel.

Veerman
Voor Joey Veerman is de ontmoeting met Heerenveen een bijzonder affiche. De jonge middenvelder maakte afgelopen winter de overstap van Friesland naar Eindhoven. Sinds het vertrek van Veerman kwam Heerenveen nog niet tot scoren. De Friezen bleven puntloos in de laatste vijf wedstrijden.

Thuisoverwinning
In de eerste twee Eredivisiewedstrijden in 2022 ging PSV beide keren nipt onderuit. De club hoopt in het duel tegen Heerenveen de rug te rechten en zo te voorkomen dat het voor het eerst in 55 jaar drie thuiswedstrijden op rij verliest in competitieverband. De thuisbalans in de huidige eeuw tegen Heerenveen boezemt PSV wellicht meer vertrouwen in. Heerenveen pakte in 21 wedstrijden slechts eenmaal de volle buit in Eindhoven. 

Weer naar PSV!
PSV - sc Heerenveen is de eerste wedstrijd waarbij het Philips Stadion weer helemaal gevuld mag zijn. Ga jij weer naar PSV? Via onderstaande button koop je kaarten voor het duel.

Naar de ticketshop