PSV jaagt met Bergwijn, Malen en Hendrix op herstel

Artikel
PSV jaagt met Bergwijn, Malen en Hendrix op herstel

Steven Bergwijn, Donyell Malen en Jorrit Hendrix zijn fit genoeg om komende zondag deel uit te maken van de PSV-selectie. Dat zei hoofdcoach Mark van Bommel vrijdagmiddag vooruitblikkend op de wedstrijd tegen sc Heerenveen. ‘Ik ben blij dat iedereen, behoudens Sam Lammers en Yanick van Osch, weer fit is.’

Klappen
PSV zat eind oktober en het eerste gedeelte van november in de hoek waar de klappen vielen. In zo goed als alle wedstrijden slaagde de ploeg er niet in resultaat te halen en liep het tegen (zware) blessures en schorsingen aan. Zodoende kijkt PSV een maand voor de winterstop tegen een achterstand van elf punten op koploper Ajax aan. “De resultaten zijn niet alleen door het gemis van Donyell en Steven tot stand gekomen”, aldus Van Bommel. “Er is een hoop gebeurd, zoals de kaarten en de schorsingen en er zijn dingen niet goed gegaan. Zo simpel is het. Excuses tellen niet in de voetballerij, maar ze zijn er wel.”

Rust
Door de interlandperiode heeft PSV de tijd gehad toe te werken naar herstel. Op het veld, maar zeker ook daar buiten, zoals Bergwijn, Malen en Hendrix deden. “Die jongens zijn in de rustige periode op eigen tempo aangesloten. Met aangepaste trainingen hebben we hen er weer bij kunnen krijgen en we hebben in de afgelopen twee weken ook veel met elkaar gesproken over de huidige situatie. Daar hadden we nu wat meer tijd voor. Het is goed dat iedereen in alle rust zijn zegje heeft kunnen doen”, zei Van Bommel eerder op de dag.

Herstel
Tekenen van herstel op het veld, moet PSV zondag tonen. En eigenlijk telt maar één ding: winst. “Het maakt me niet eens uit hoe, als we maar gaan winnen. Het liefst met goed voetbal, maar daar gaat het nu niet om”, was Van Bommel duidelijk. De hoofdcoach merkt dat zijn spelers ook alleen daar mee bezig zijn. “Ik proef in mijn groep zeker de gretigheid om wat recht te zetten. Wie of wat dan de tegenstander is, maakt in principe niet zoveel uit. Natuurlijk is Heerenveen een ploeg met kwaliteiten. Die koppelen ze bovendien aan resultaat.”

Racisme
De wedstrijd begint zondag zoals aangekondigd met een minuut zonder voetbal. Een gezamenlijk statement van het betaald voetbal in de strijd tegen racisme, een thema dat actueler lijkt dan ooit. “Ik ben het volledig eens dat de spelers het veld afstappen als zoiets gebeurt. Je moet een statement maken. Tot hier en niet verder.”

Samen ten strijde
Voor de wedstrijd PSV - sc Heerenveen zijn nog enkele honderden kaart te verkijgen via PSV.nl/tickets. Trek samen met het team ten strijden. Klik op onderstaande button om naar de kaartverkooppagina te gaan.  

Tickets