PSV is blij en kritisch tegelijk

Artikel
PSV is blij en kritisch tegelijk

De 2-0 overwinning op Heracles Almelo zorgde voor vrolijke gezichten bij de PSV’ers, die tegelijkertijd vinden dat er voetballend nog stappen gezet moeten worden. ‘Het gaat er ook uitkomen.’

Die laatste woorden waren van Steven Bergwijn, die in zijn nieuwe rol voor de 0-1 tekende. Bergwijn draaide zichzelf knap vrij op het middenvelder, rukte op richting zestien en haalde verwoestend uit met de openingstreffer tot gevolg. “Wij zijn heel erg blij. Het spel kon wel beter, maar dit zijn gewoon moeilijke wedstrijden”, zei Bergwijn doelend op het kunstgras en type voetbal van Heracles. “Van die vechtduels. Daarin moet je mee. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook goed voetballen eruit gaat komen. Daar hebben we gewoon de kwaliteiten voor”, vervolgde hij.

De nieuwe nummer tien van PSV drukte bij vlagen zijn stempel op het aanvalsspel dat volgens hem nog voor verbetering vatbaar is. “De rol is wel even wennen. Het is een andere positie, maar daar moet je gewoon mee omgaan. Voor de wedstrijd spraken we met de trainer ook welke zaken er beter kunnen. Ook het wegsteken van anderen hoort daar bij”, aldus Bergwijn.

Rosario vindt dat PSV het eerder kon beslissen
Aanvoerder Pablo Rosario zei direct na de wedstrijd bij FOX Sports dat zijn ploeg de wedstrijd eerder in het slot had moeten gooien. “Ik denk dat we in grote delen van de wedstrijd controle hadden. Overall is dit een goede wedstrijd”, aldus de middenvelder na afloop van de wedstrijd.

“Ze hebben kansen gehad, maar dat was vooral omdat ze te makkelijk onder onze druk uit konden voetballen”, analyseerde Rosario. “In de rust hebben we de veldbezetting hersteld en zag je dat ze niet meer tot kansen konden komen. Zelf hebben we toegeslagen op momenten dat het kon, misschien had het nog wat vaker gekund en zeker ook eerder. Maar het resultaat is goed.”