PSV-internationals met gemengde gevoelens terug in Eindhoven

De selectie van Hoofdcoach Roger Schmidt is donderdag weer zo goed als compleet. Vijf PSV’ers kwamen de afgelopen anderhalve week voor hun land in actie. Twee daarvan keerden al vroegtijdig terug bij de club.

Oranje
Denzel Dumfries en Donyell Malen bleven beide negentig minuten op de bank in de derde wedstrijd van het Nederlands elftal onder leiding van Frank de Boer. Nederland speelde in en tegen Italië met 1-1 gelijk. Voor het gelijkspel tegen de Italianen verloor Nederland van Mexico en kwam Oranje niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina. Zowel Dumfries als Malen kwam deze interlandperiode in één duel in actie. Tegen Bosnië en Herzegovina stonden de PSV’ers allebei zeventig minuten binnen de lijnen.

Gakpo en Teze haakten af
Op 8 oktober speelde Jong Oranje in Almere tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar. Vlak voor het treffen werd bekend dat Jordan Teze positief had getest bij een coronacontrole, waardoor hij zonder te spelen het Jong Oranje-kamp verliet. Cody Gakpo kwam wel in actie tegen Jong Gibraltar (5-0), maar moest na bijna tachtig minuten geblesseerd van het veld. De PSV-aanvaller speelde in het volgende duel van Interim-Bondscoach Marcel Groninger tegen Jong Cyprus (0-7 winst) niet meer mee.

Hattrick Zahavi
Eran Zahavi was in de uitwedstrijd tegen Slowakije niet af te stoppen. Met drie doelpunten zorgde hij hoogstpersoonlijk voor een Israëlische overwinning. Het duel eindigde in 2-3. De PSV-spits speelde deze interlandperiode drie keer voor zijn nationale ploeg, waarin hij vier keer tot scoren kwam. Sterker nog: Zahavi nam alle Israëlische goals deze interlandperiode voor zijn rekening. Naast de euforie rondom de afmaker van PSV, zal hij zelf met dubbele gevoelens terugkijken op de afgelopen week. In de wedstrijd tegen Schotland miste Zahavi als enige in de strafschoppenserie een penalty, waardoor plaatsing voor het EK voor Israël onhaalbaar is.

Geen minuten voor Mvogo
Doelman Yvon Mvogo zat namens Zwitserland drie interlands op de bank. Na een vriendschappelijke verliespartij tegen Kroatië (1-2) en een met 1-0 verloren Nations League-duel tegen Spanje, speelde zijn land knap gelijk in en tegen Duitsland. Een 0-2 voorsprong bleek uiteindelijk niet voldoende voor de winst. Duitsland kwam knap terug en de wedstrijd eindigde in 3-3.

Voormalig PSV-aanvoerder Luuk de Jong kwam woensdag in actie tegen Italië Voormalig PSV-aanvoerder Luuk de Jong kwam woensdag in actie tegen Italië