PSV incasseert tik: ‘Nu kerels zijn’

Artikel
PSV incasseert tik: ‘Nu kerels zijn’

Mark van Bommel was geschrokken van PSV, donderdagavond. ‘Natuurlijk, je verliest met 4-1’, zei hij op de persconferentie na afloop van LASK - PSV. ‘Nu moeten we kerels zijn en bestand zijn tegen de druk van buitenaf.’

Discipline  
Van Bommel probeerde de nederlaag op de persconferentie te analyseren. “Je weet dat zij opportunistisch spelen. Wij gingen daar in mee en misten de discipline toen de 1-1 viel. Dat we in de fase die daarop volgt wat onzekerder worden, is logisch. Als je vijf keer niet wint, kan je niet zeggen dat het rustig is. Het is logisch dat de druk toeneemt”, sprak Van Bommel.

Volgens de hoofdcoach is het enige wat PSV kan doen, doorgaan. “We hebben een paar tikken gehad. Deze is hard en had ik ook niet verwacht. Nu moet je een kerel zijn en bestand zijn tegen de druk van buitenaf.”

Fout
Van Bommel zag zijn ploeg nog wel zo goed beginnen aan de wedstrijd. Na vijf minuten tekende Daniel Schwaab voor de 1-0. De Duitse mandekker analyseerde voor de camera van PSV de wedstrijd die hij zojuist speelde. “We speelden voor rust ook niet super, maar toen stonden we wel voor. Na rust brachten we te weinig. Er ging veel fout. In de eerste helft was de opbouw nog wel wat beter, maar was het vervolg net niet. Na rust ging het meer mis”, aldus Schwaab.

De doelpuntenmaker gelooft dat PSV de slechte resultaten van de afgelopen weken kan omdraaien. “Hoe? Door een resultaat te halen”, zei hij. “Daar moeten we alles voor gaan doen. Iedereen is nu teleurgesteld. We moeten de koppies omhoog houden en vertrouwen tanken richting zondag.” Dan wacht de volgende wedstrijd voor PSV, tegen Willem II.

Zorgen
Doelman Jeroen Zoet moest even bekomen van de vier tegentreffers. Voor rust vond hij PSV nog goed verdedigen, maar na rust was volgens Zoet de energie op wat ook ten koste ging van de discipline. “Als je bij PSV speelt hoor je elke wedstrijd te winnen. Zorgen zijn er zeker”, zei Zoet, die weet dat PSV tweemaal moet winnen in de Europa League om te overwinteren. “Er zijn kansen en die moeten we grijpen. Nu is het herstellen en richting Willem II.”