PSV in the Picture 15-02

PSV in the Picture 15-02
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Bankgeheim
‘Het geheim van PSV lijkt de kracht van de bank. Blessures deren de ploeg van Phillip Cocu niet. Dat bleek ook gisteren tegen N.E.C.: 0-3’, aldus de voorpagina van het sportkatern van het Eindhovens Dagblad. Met een Arnhems trio pakte PSV uit bij N.E.C. de volle buit. ‘Met een compleet Arnhems middenveld op een Nijmeegse mat vol groeven en twijfelsneeuw was de ploeg van Phillip Cocu aan de bal zeer dominant’. Lees hier de volledige nabeschouwing via Blendle.

50 keer raak
Het begon vorig seizoen, na de 1-0 nederlaag van PSV bij sc Heerenveen. Vanaf 28 september 2014 scoorden de Eindhovenaren in elke eredivisiewedstrijd die de club speelde. Het nationale record had PSV al voor de winterstop te pakken, door bij Vitesse voor de 42e keer op rij te scoren in de eredivisie. Gisteren maakte Luuk de Jong de eerste PSV-goal en scoorde PSV bij NEC voor de 50e keer op rij in een eredivisieduel.

<center><blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">Vandaag jarig: oud-PSV&#39;er Heurelho Gomes. Gefeliciteerd <a href="https://twitter.com/hdgomes">@hdgomes</a>! <a href="https://twitter.com/hashtag/PSV?src=hash">#PSV</a> <a href="https://t.co/OKKCl8lyPH">pic.twitter.com/OKKCl8lyPH</a></p>&mdash; PSV (@PSV) <a href="https://twitter.com/PSV/status/699154582539235328">15 februari 2016</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script></center>

Statistieken
Ook de statistieken gaan in deze fase weer een nadrukkelijke rol spelen. Zo weet het Eindhovens Dagblad te melden dat ‘Luuk de Jong alweer voor de achtste keer met het hoofd scoorde, wist Jürgen Locadia voor het eerst in vier maanden weer het net te vinden en boekte PSV de zevende zege op rij.’

Art Langeler
Volgens het Algemeen Dagblad moet PSV in de zomer op zoek naar een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding. Na sc Heerenveen heeft ook FC Groningen interesse in Art Langeler. Langeler is op de hoogte gebracht van de (nog niet concrete) interesse. Hij hoeft nog niet per se weg, al kan er een situatie ontstaan dat een club aan hem gaat trekken. ‘Als Art hier al zou weggaan, is dat sowieso door de voordeur’, aldus Marcel Brands in een reactie.

PSV Vrouwen
PSV Vrouwen deed vrijdagavond goede zaken door de uitwedstrijd bij PEC Zwolle met 0-3 te winnen, met onder meer een prachtig doelpunt van Mauri van de Wetering. Doordat naaste concurrent FC Twente verloor, staat het team van Nebojsa Vuckovic nu in punten gelijk met de Tukkers. PSV Vrouwen speelde echter een wedstrijd meer. Koploper zijn de Ajax Vrouwen, met een voorsprong van zeven punten.

<center><blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">.<a href="https://twitter.com/maurivdw">@maurivdw</a> maakte vrijdag dit heerlijke doelpunt bij PEC Zwolle - PSV <a href="https://twitter.com/hashtag/pecpsv?src=hash">#pecpsv</a><a href="https://t.co/B5vqzpDRSE">https://t.co/B5vqzpDRSE</a></p>&mdash; Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) <a href="https://twitter.com/Eredivisievr/status/698825611406503936">14 februari 2016</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script></center>

Eredivisie in de tegenaanval
Tot slot een interessant verhaal in De Telegraaf. ‘De topclubs in het Nederlandse betaalde voetbal hebben via de Eredivisie CV (ECV) toenadering gezocht tot andere B-landen in het Europese voetbal om zich te wapenen tegen de komst van een mogelijke Europese Super League. Nederland, Schotland, de Scandinavische landen, België, maar ook Zwitserland en Griekenland houden rekening met een afscheiding van de Europese elite die al geruime tijd nadenkt over een competitie waarbij de absolute topclubs structureel tegen elkaar spelen. Lees hier het volledige artikel via Blende.