PSV in slotfase langs Willem II: 2-1

PSV heeft de zevende overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. Hoewel Willem II in de rust nog op voorsprong stond, bezorgden Jurgen Locadia en Memphis Depay in de slotfase PSV alsnog de zege.

Reddingen Lamprou
Ondanks dat PSV op achterstand kwam, was het verre van de mindere ploeg op het veld. Willem II had veel te danken aan doelman Kostas Lamprou, die veel reddingen verrichte en zijn club keer op keer op de been hield. Bij pogingen van Memphis Depay, Karim Rekik en Georginio Wijnaldum stond hij paraat. Wijnaldum kopte na een voorzet van Memphis knap op doel, maar Lamprou bracht met een katachtige reflex redding. De Tilburgers sloegen wel toe uit een van de mogelijkheden. De bal rolde over de achterlijn en waar iedereen bij PSV aan een doeltrap dacht, gaf scheidsrechter Tom van Sichem een corner. Die werd binnengekopt door Robert Braber. PSV probeerde nog een goal te forceren voor de rust en dat lukte nog bijna. Lamprou bracht redding op de vrije trap van Memphis en uit de daarop volgende corner werd de inzet van de linksbuiten van de lijn gehaald..

Willem II kwam net als in de vorige edities in Eindhoven op voorsprong | © Pics United Willem II kwam net als in de vorige edities in Eindhoven op voorsprong | © Pics United

PSV zet achterstand om
PSV ging in de tweede helft fel van start en zette Willem II flink onder druk. Tot veel kansen leidde dat in de beginfase echter niet. Het duurde tot in minuut 67 voordat PSV via Luuk de Jong gevaarlijk kon worden. Een hoge pass van Rekik belandde precies op zijn hoofd, maar de spits kopte net naast. Twintig minuten voor tijd bracht Phillip Cocu met Jürgen Locadia een extra aanvaller in het veld en dat bracht verandering in het spelbeeld. Amper vijf minuten later brak hij door de verdediging van Willem II en werd hij neergelegd in het strafschopgebied door Kostas Lamprou. Die kreeg in de heenwedstrijd rood voor eenzelfde overtreding en ontving nu een gele kaart. Memphis schoot de strafschop over en zo bleef het team zoeken naar doelpunten. Willem II had nog weinig kansen gehad en verzuimde via Jerson Cabral het duel op slot te gooien. Hij raakte de paal en dat kwam het elftal van Jurgen Streppel duur te staan. Lamprou had geen antwoord op een inzet van Locadia en drie minuten later schoot Memphis ook nog eens de 2-1 binnen. Willem II zag de punten in rook op gaan. Het had geen antwoord meer op het spel van PSV, dat zo de zevende zege op rij boekte in de Eredivisie..

Memphis mist eerst nog een strafschop, maar maakt uiteindelijk de winnende | © Pics United Memphis mist eerst nog een strafschop, maar maakt uiteindelijk de winnende | © Pics United