PSV in juli naar Duitsland

Artikel
PSV in juli naar Duitsland

PSV belegt deze zomer opnieuw een trainingskamp in Duitsland. De selectie van Hoofdcoach Roger Schmidt bereidt zich van 5 tot en met 11 juli op sportcomplex Klosterpforte voor op seizoen 2021-2022.

Oefenwedstrijden  
PSV verblijft tijdens het trainingskamp in Marienfeld (Harsewinkel), net als afgelopen zomer. De selectie speelt in Duitsland twee oefenwedstrijden. Op 7 juli speelt PSV tegen Delbrücker SC en op 10 juli oefent de ploeg tegen VfL Osnabrück. Momenteel is het nog niet duidelijk of hier (beperkt) publiek bij aanwezig kan zijn.

Eerste training in Eindhoven
De eerste training van het nieuw seizoen vindt plaats op 25 juni. Die is vooralsnog niet toegankelijk voor supporters. Op 3 juli speelt PSV een besloten oefenwedstrijd tegen RWD Molenbeek. PSV onderzoekt op dit moment de mogelijkheden of het een FANdag kan organiseren en in welke vorm deze eventueel doorgang kan vinden. Eventueel speelt de ploeg nog één of meerdere (extra) oefenwedstrijden. Mocht hierover meer bekend zijn, meldt de club dat via de officiële kanalen.

Voetbalkalender
De eerste voorronde wedstrijd van de UEFA Champions League vindt plaats op 20 of 21 juli. De return van dat duel volgt een week later. PSV moet via drie voorrondes de groepsfase van het toernooi zien te bereiken en hoort op 16 juni tegen welke ploeg het in actie komt. Als PSV Q2 doorkomt, volgt begin augustus Q3. Als PSV ook die ronde doorkomt, speelt het op 17/18 en 24/25 augustus in de UEFA Champions League Play-off. De competitie start in het weekend van 13, 14 en 15 augustus. Afhankelijk van de Europese route strijdt PSV op 7 of 8 augustus met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Of en hoeveel toeschouwers er bij al deze wedstrijden welkom zijn, is op dit moment nog niet bekend. Daarover volgt later meer informatie.

Bekijk ook