PSV huurt Siem de Jong van Newcastle United

Artikel
PSV huurt Siem de Jong van Newcastle United

PSV versterkt de selectie met international Siem de Jong (27). De club huurt de aanvallend ingestelde middenvelder komend seizoen van Newcastle United. Maandagmiddag tekent De Jong een contract dat hem een jaar PSV’er maakt. “Ik ben heel blij dat PSV bij mij uit is gekomen.”

Dankbaar
Siem de Jong is de oudere broer van aanvoerder Luuk de Jong. Het is voor het eerst in hun profcarrière dat beide broers samen in één clubteam spelen. “Daar kijk ik echt naar uit. Het is al lang een wens van ons allebei. Het lijkt me heel speciaal wanneer het straks écht gebeurt”, aldus de middenvelder die afgelopen weekend met succes zijn medische keuring doorstond en direct kennismaakte met De Herdgang. “Ik ben fit en kan eigenlijk direct met de groep gaan trainen. De komende weken moet ik vooral ritme op doen. Het is bovendien heel mooi om bij een club te komen die in de UEFA Champions League speelt en voor de titel strijdt. Ik ben heel blij dat PSV bij mij is uitgekomen, ik ben PSV dankbaar.”

Viermaal kampioen
De Jong (Aigle, 28 junuari 1989) werd in zijn carrière vier keer landskampioen met Ajax, de club waar hij tussen 2007 en 2014 onder contract stond. Achtereenvolgens in 2011, 2012, 2013 en 2014. Ook won hij eenmaal de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal in dienst van de Amsterdammers. Voordat De Jong in de jeugdopleiding van Ajax werd opgenomen, speelde Siem net als zijn broer Luuk in de jeugd van De Graafschap. Na acht jaar Ajax vertrok Siem de Jong In de zomer van 2014 vertrok naar Newcastle United. Daar speelde hij de afgelopen seizoenen, mede door enkele blessures, 22 wedstrijden waarin hij eenmaal trefzeker was. In de Eredivisie maakte De Jong in 169 duels 57 doelpunten.

Welkom bij PSV, Siem! Welkom bij PSV, Siem!

Bekijk ook