PSV huurt Oekraïens international Zinchenko

Artikel
PSV huurt Oekraïens international Zinchenko

PSV neemt zesvoudig Oekraïens international Oleksandr Zinchenko op huurbasis over van Manchester City. De 19-jarige vleugelaanvaller annex middenvelder tekende afgelopen week in Rusland een eenjarige huurverbintenis bij PSV, met een optie op een extra jaar. Na de eerste interlandperiode begin september meldt hij zich in Eindhoven.

Flankspeler
Zinchenko wordt gezien als één van de grootste talenten van Manchester City en Oekraïne. De Engelse club nam Zinchenko deze zomer over van het Russische FC Ufa. Daar speelde hij de afgelopen twee seizoenen 31 wedstrijden, waarin hij twee keer trefzeker was. De linksbenige Zinchenko kan op één van beide flanken in de aanval uit de voeten en is eventueel inzetbaar als middenvelder. Hij was afgelopen zomer met zijn land actief op het EK in Frankrijk.

Recordhouder
Op 29 mei onttroonde PSV’s nieuwste aanwinst Andriy Shevchenko als jongste doelpuntenmaker ooit in het shirt van Oekraïne. Hij was toen 19 jaar en 165 dagen. Het is vooralsnog de enige treffer van Zinchenko in het nationale elftal. De aanvaller verblijft momenteel in Rusland en sluit zondag aan bij de Oekraïense nationale ploeg.

Bekijk ook