'PSV houdt rekening met nieuw team'

'PSV houdt rekening met nieuw team'
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Veel interesse
De Telegraaf weet in haar podcast te melden dat PSV rekening houdt met een serieuze leegloop. Zeker vier basisspelers zouden deze zomer kunnen vertrekken. Gedacht moet worden aan Hirving Lozano, Steven Bergwijn, Angeliño, Denzel Dumfries, Luuk de Jong en Jeroen Zoet. Ook Daniel Schwaab zou zomaar kunnen gaan, al doet Mark van Bommel er alles aan de Duitser voor PSV te behouden.

PSV moet verkopen voor Alvarez
Schwaab heeft een aflopend contract. In de zoektocht naar een opvolger is PSV al uitgekomen bij de Mexicaan Edson Álvarez. Om hem te kunnen contracteren moet de club echter verkopen, denkt Erik van Haren, PSV-volger van De Telegraaf. "Bij PSV is het een financiële kwestie. Zij zullen moeten verkopen om grote transfers te kunnen doen", aldus Van Haren.

https://twitter.com/ErikvHaren/status/1120644578577735681


Piroe, toekomst van Oranje

In de rubriek De Toekomst van Oranje gaat Voetbal International op bezoek bij de vaderlandse hoop. Na eerder bij Cody Gakpo te zien geweest, was VI afgelopen week bij Joël Piroe, spits van PSV en jeugdinternational. Hij verkoos een carrière als voetballer boven een studie geneeskunde aan de universiteit.

De vloek van Pelé 
De grote Pelé zag de veertienjarige Nii Lamptey voetballen en wist het zeker: Lamptey wordt mijn opvolger. De Ghanees Nii schittert op een jeugd-WK en wordt door het Belgische Anderlecht ingelijfd en vertrekt niet lang daarna naar PSV. Een moeilijke jeugd, nauwelijks scholing, blessures en een foute spelersmakelaar zorgen ervoor dat hij niet de carrière krijgt die hij verdient. Maar ook het verlies van twee van zijn kinderen en een fout huwelijk dragen bij aan zijn persoonlijke drama. Auteur Joris Kaper tekende het verhaal van Lamptey op in een boek getiteld ‘De vloek van Pelé’. Deze is nu te koop via Edicola.nl.

‘PSV wil door met Van Bommel’
Het Eindhovens Dagblad weet dat PSV graag door wil met Mark van Bommel. De hoofdtrainer van PSV kan terugkijken op een jaar waarin vaak werd gewonnen, Europees goed werd gepresteerd en waarin het tot het laatste moment strijdt om de titel met favoriet Ajax. PSV evalueert altijd gedurende een seizoen de positie van de hoofdcoach, meldt de krant verder.

‘Prestaties PSV ontzettend knap’   
In augustus 2014 won PSV voor het laatst op bezoek bij Willem II. Een jaar geleden verloor het zelfs met 5-0 van de Tilburgers, die daarom vertrouwen putten uit het treffen met PSV. “Ik hoor om me heen de laatste dagen veel supporters zeggen dat we wel van PSV moeten kunnen winnen. Voor Ajax-thuis was dat niet zo. En natuurlijk gaan we proberen om PSV punten af te pakken, maar ik denk niet dat dat een gemakkelijke wedstrijd wordt voor ons. PSV heeft ook heel veel kwaliteiten. Iedereen roemt Ajax nu, en terecht, maar dan is het eigenlijk nog knapper dat PSV daar gelijke tred mee weet te houden in de competitie”, zegt Jordens Peters, aanvoerder van Willem II echter.

PSV en Brainport in Mexico
Samen met Brainport staat PSV op de Mexicaanse beurs Talent Land. PSV en Brainport maken samen reclame voor de regio. Zo laten ze zien dat er veel banen in de techniek en IT beschikbaar zijn op dit moment. Volgens het Eindhovens Dagblad is Gerald Vanenburg de grote publiekstrekker. Vooral als de Mexicanen horen dat hij de Europa Cup I heeft gewonnen, willen ze met hem op de foto.