PSV hoopt uit te lopen op concurrentie

PSV begint met een comfortabele uitgangspositie aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het elftal van Phillip Cocu heeft vijf punten voorsprong op naaste belagers Ajax en Feyenoord, die elkaar treffen in De Kuip.

Ruim vijftig jaar ongeslagen
Heracles Almelo kwam zeventien keer eerder naar het Philips Stadion voor een wedstrijd in competitieverband. Vaak stapte de ploeg zonder punten weer in de bus: veertien keer werd er verloren, twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en slechts één keer werd er gewonnen. De enige nederlaag die PSV in eigen huis leed tegen Heracles is al meer dan vijftig jaar geleden. In het seizoen 1964-1965 werd het 0-1.

Moeizame laatste ontmoetingen
In de wat meer recente geschiedenis heeft PSV het een aantal keer flink lastig gehad tegen de Heraclieden. Vorig seizoen eindigde PSV - Heracles in een 1-1 gelijkspel. De inmiddels vertrokken Samuel Armenteros zette Heracles op voorsprong, Gastón Pereiro bracht PSV op gelijke hoogte. Twee jaar geleden verloor PSV met 2-1 van Heracles. Dit was dan wel een uitwedstrijd, maar dankzij deze overwinning is Heracles een van de vier ploegen die sinds het seizoen 2015-2016 van PSV wist te winnen.

Vuurwerk na rust
Het kan zomaar zo zijn dat het duel zondag pas na rust ontbrandt. Beide ploegen zijn dit seizoen namelijk beter op dreef na de pauze. PSV maakte 18 van de in totaal 26 treffers in de tweede helft. Van de laatste 14 doelpunten vielen er zelfs 13 na rust. Maar ook Heracles presteert in het tweede bedrijf aanmerkelijk beter dan in het eerste. Het elftal van Stegeman scoorde tien van de in totaal 12 goals in de laatste 45 minuten.

De voltallige selectie van Heracles Almelo vind je hier.