PSV hoopt op ‘Corona-duo’, Gerbrands stellig over huidige gang van zaken

PSV hoopt op ‘Corona-duo’, Gerbrands stellig over huidige gang van zaken
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Dreigen met quarantaineplicht
Zeven minuten voordat het vliegtuig richting Cyprus zou vertrekken, moesten Eran Zahavi en Jordan Teze uitstappen, schrijft het Eindhovens Dagblad. Wanneer PSV het duo had meegenomen, stond de gehele PSV-selectie een tiendaagse quarantaine te wachten op het eiland, meldt het dagblad. De Cypriotische autoriteiten dreigden met deze quarantaineplicht, wat voor PSV automatisch een verlies zou betekenen. Van zowel de KNVB als de UEFA hadden Teze en Zahavi toestemming om in actie te komen tegen Omonia Nicosia.

Gerbrands: We worden behoorlijk tegengewerkt
"We hebben direct gebeld met de UEFA. Zij gaven ons op alle punten gelijk, we handelen ten slotte altijd en overal naar de richtlijnen”, is wat Algemeen Directeur Toon Gerbrands tegenover De Telegraaf vertelde over het incident. De spelerslijsten waren al lang en breed bekend bij de betrokken instanties, toch werd PSV dinsdag pas op de hoogte gebracht van de regelgeving in Cyprus. “We hebben het over fair play, het naleven van alle regels die door de competitie zijn vastgesteld, maar we worden hier behoorlijk tegengewerkt door de autoriteiten", aldus Gerbrands.

Oproep Schmidt over interlandvoetbal
Nu Hoofdcoach Roger Schmidt kampt met een hoofdpijndossier wat betreft de grootte van zijn selectie, heeft hij een duidelijke boodschap: “Zet een streep door de interlandperiode van november.” Schmidt vraagt zich af of het verstandig is om spelers naar andere landen te laten vliegen, met de kans dat het virus zich verder kan verspreiden, schrijft Voetbal International. De PSV-trainer hamert erop dat gezondheid boven alles gaat. Of het clubvoetbal volgens hem ook moet worden stilgelegd, weet hij niet. “Ik denk dat het voetbal belangrijk is voor mensen, maar we moeten alles voortdurend opnieuw bekijken”, zegt Schmidt.

VI PRO geeft tussenbalans PSV weer
VI PRO maakte een analyse van de tot dusver gespeelde duels door PSV. “Het is wachten op het typische Schmidt-voetbal”, vindt VI-journalist Marco Timmer. Als kanttekening schrijft hij dat er door het aantal coronabesmettingen en een aantal nieuwelingen niet echt aan vastigheid kon worden gewerkt. “Als PSV zich verdedigend versterkt en de spelers naar elkaar toegroeien, dan heeft Schmidt alles in huis om het ‘volgasvoetbal’ te spelen dat hij vooraf heeft beloofd.” Cody Gakpo, het duo Donyell Malen-Eran Zahavi en Mario Götze zijn volgens Timmer de sleutelspelers in het 4-2-2-2 systeem van Schmidt.

De Jong goudhaantje
Luuk de Jong was woensdagavond weer de gevierde man bij zijn club Sevilla. In het duel met Stade Rennes tekende de oud-PSV’er voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Met een knappe volley verschalkte hij de doelman van de Franse club. Voor De Jong was het zijn eerste Champions League-goal voor Sevilla. In het verleden scoorde de spits zes keer namens PSV in het hoogst Europese hoofdtoernooi.