'PSV heeft van zichzelf verloren'

'PSV heeft van zichzelf verloren'
3 min

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

‘PSV heeft in de eerste twintig minuten van zichzelf verloren’
Bovenstaande analyse van Mark van Bommel is te lezen in het Eindhovens Dagblad. De hoofdtrainer was niet te spreken over de eerste twintig minuten tegen Feyenoord: ‘Daarin hebben we Feyenoord uitgenodigd om te voetballen. Daar komt dan ook een stuk inzet bij.’ Ook Jorrit Hendrix en Luuk de Jong gaven hun reactie na de verloren topper. Bekijk de video’s hier.

‘Dikverdiend wil ik het niet noemen’
Captain De Jong deelt de mening van trainer Van Bommel: ‘In de eerste helft verliezen we van onszelf, we speelden gewoon niet goed. We verliezen veel tweede ballen en duels en daar profiteren zij dan van. In de tweede helft slagen we er meer in om ons eigen spel te spelen.’ Ondanks dat Feyenoord volgens verschillende media de betere was in de eerste helft wilde De Jong de zege niet dikverdiend noemen. Waarom lees je hier.


Feyenoord - PSV in feiten en cijfers

Voetbal International blikte in samenwerking met dataleverancier Opta terug op de topper. Zo is te lezen dat PSV voor het eerst sinds 10 maart 2018 weer eens verloor in de Eredivisie. De belangrijkste man gisteren bij PSV was Steven Bergwijn. De buitenspeler was verantwoordelijk voor drie van de vijf schoten op doel van PSV. Ook is hij betrokken bij twaalf treffers in zijn laatste tien eredivisieduels. Meer statistieken lees je hier.

‘Bergwijn laakt inzet PSV’
‘In de eerste helft waren we te slap. Zij wonnen alle tweede ballen’, zei Bergwijn na afloop bij FOX Sports. ‘Als je de duels niet wint, kom je niet aan voetballen toe. Dat is de grootste oorzaak van deze nederlaag.’ Bergwijn bracht de spanning terug met een goal, maar daar bleef het bij: ‘We hebben daarna nog kansen gehad. Ik zelf ook. Het zat er helaas niet in.’

PSV probeert volgend seizoen bij wedstrijden op De Herdgang ‘kunstgrasvrij’ te zijn
Technisch manager John de Jong was zondag te gast bij het tv-programma De Tafel van Kees en vertelde daar dat De Herdgang ‘als het goed is’ kunstgrasvrij wordt volgend seizoen. Wel blijven er kunstgrasvelden om erop te kunnen trainen, als de situatie daarom vraagt.

‘PSV is een heel mooi deel van mijn leven’
Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad sprak afgelopen weekend met Jeffrey Bruma. De verdediger sprak onder andere over zijn verleden bij PSV, toekomstplannen en de wedstrijd Feyenoord - PSV. Ook blikte hij terug op de tweede titel die hij met PSV pakte in 2016: ‘Echt een herinnering voor de rest van mijn leven. Wat een ontlading was er bij ons allemaal. Een moment om voor altijd te koesteren.’ Het hele interview met Bruma lees je hier.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1069179216791552000