PSV heeft Lammers terug tegen NAC Breda

Artikel
PSV heeft Lammers terug tegen NAC Breda

Sam Lammers is klaar om zijn rentree te maken voor PSV. De 22-jarige aanvaller is fit en sluit net als overigens Kosta Mitroglou aan voor NAC Breda - PSV. ‘Zij zitten morgen inderdaad bij de selectie.’

Gretig
Dat zei Ernest Faber woensdagmiddag op De Herdgang. Volgens de interim-trainer oogt Lammers gretig. “Hij is goed fit en moet nu langzaam weer minuten gaan maken. Op de training zie je niets aan hem, dat is mooi om te zien. De vooruitzichten zijn positief. Nu is het aan hem om in de praktijk te bevestigen”, aldus Faber.

Sterkste elftal
Waar PSV in het verleden nog weleens koos voor een wat andere opstelling tijdens bekerwedstrijden, zal Faber dat naar verwachting in Breda niet doen. “Wij gaan met ons sterkst mogelijke elftal starten. De beker is een heel belangrijk toernooi voor ons”, zei hij. “We willen ‘m winnen.”

Tegenzit
Even terug naar de hervatting van het seizoen. Zondag speelde PSV als bekend met 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo. Zeker voor rust zat er meer in, maar bleef de openingstreffer uit. Daarna verzande het team in oude patronen. De vraag is hoe dat om te draaien is. Faber: “We komen er iedere bespreking op terug en begeleiden de jongens met beelden. Het is de kunst om naar de afspraken te spelen als het tegenzit. Want als het in scoreverloop wel meezit, doen we het ook.”

Buitenshuis
Daarnaast geldt dat PSV buitenshuis een ander gezicht vertoont dan in het Philips Stadion. “We moeten dat niet groter maken dan het is”, aldus Faber. “Als we uit dezelfde afspraken nakomen als in eigen huis, dan lukt het ook om resultaat te halen. Wij krijgen elke wedstrijd voldoende kansen. Je kunt er allerlei theorieën op loslaten, maar gezien onze kwaliteiten kunnen we genoeg doelpunten maken.”

Bekijk ook