“PSV heeft het gewoon heel goed gedaan”

“PSV heeft het gewoon heel goed gedaan”
3 min

Eensgezinde krantenkoppen
Lionel Messi was met drie treffers de grote man in Camp Nou. De Telegraaf omvatte de wedstrijd in drie allitererende woorden: ‘Masterclass Magische Messi’. Het Eindhovens Dagblad schreef ‘Toch nog een flinke afstraffing’ boven het wedstrijdverslag en het Algemeen Dagblad was hard: ‘Kloof met absolute top niet te dichten’.

“PSV heeft het gewoon heel goed gedaan”
In Veronica Inside analyseerde Johan Derksen na afloop het spel van PSV. Ondanks de grote uitslag was hij positief over de manier waarop de Eindhovenaren speelden. “Ik vind vooral dat PSV -dat klinkt een beetje gek als je met 4-0 verloren hebt- het heel goed gedaan heeft. Het grootste deel van de wedstrijd hebben ze het redelijk gedaan, maar dan krijg je een aantal bevliegingen van Messi. Die kan dan als een van de weinige spelers een hele wedstrijd op z’n kop zetten.”

“Zelfs die ballenjongens zijn erop getraind bij Barcelona”
De teleurstelling op het gezicht bij Jorrit Hendrix was groot na afloop van de partij. De Limburger was onder de indruk van Barça. “Zij zijn zo snel aan de bal, in de omschakeling ligt de ruimte. Dat is hun manier van spelen. Voor mijn idee zijn zelfs de ballenjongens erop getraind dat ze die ballen zo snel mogelijk het veld in gooien”, tekende het Eindhovens Dagblad op uit zijn mond vanuit de catacomben.

Bergwijn heeft een plan
In de nieuwe editie van weekblad Voetbal International sprak Steven Bergwijn over zijn toekomst. De aanvaller is goed aan het seizoen begonnen en dat zorgde ervoor dat hij bij diverse clubs interesse wekte. “Ik heb zelf geen seconde getwijfeld. Ik wilde niet weg, ik wilde bij PSV blijven. Ik kan me bij PSV goed ontwikkelen en ben hier nog niet uitgeleerd. Dat ze mijn contract hebben opgewaardeerd en verlengd tot 2022 is een mooie beloning voor me. Daar spreekt waardering uit. Maar iedereen weet ook dat het niet de bedoeling is dat ik het uitdien. Ik heb wel een planning in mijn hoofd, maar ik focus me eerst op PSV.”

https://twitter.com/VI_nl/status/1042309940042498048



Captain De Jong reflecteert
PSV-aanvoerder Luuk de Jong gaf na de wedstrijd aan dat hij de nederlaag onnodig groot vond. “Na de 2-0 gingen we iets meer vooruit spelen. Dat moet je misschien niet doen. Zij hebben zoveel kwaliteit om de ruimtes te vinden en doelpunten te maken. We hadden het compacter moeten houden”, aldus de spits in het Algemeen Dagblad. Volgens De Jong had PSV best kans. “In de rust hadden we echt nog het geloof. In de omschakelmomenten was Barcelona soms laks, kregen we ruimte en waren we enkele keren gevaarlijk. Tegen een ploeg als Barcelona moet je die kansen dan wel afmaken.”