‘PSV heeft gedaan wat het moest doen’

Artikel
‘PSV heeft gedaan wat het moest doen’

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert de belangrijkste berichten die je niet wilt missen.

Ihattaren bereikt bijzondere mijlpaal
Mohamed Ihattaren is met 17 jaar en 187 dagen de op vier na jongste doelpuntenmaker ooit van PSV, bericht het Eindhovens Dagblad. De technicus is nu de eerste speler uit geboortejaar 2002 of later die scoort in de eredivisie. De jongst scorende PSV’er is nog altijd Piet Giesen, die in 1962 scoorde toen hij 17 jaar en 35 dagen oud was. De top vijf bestaat nu uit die Giesen, Zakaria Labyad, Eidur Gudjohnsen, Ismail Aissati en Mohamed Ihattaren.

Nieuwe rol ligt Bergwijn wel
Vorig seizoen speelde Steven Bergwijn vooral op de flanken, maar nu wordt hij steeds vaker ingezet als aanvallende middenvelder. In gesprek met Fox Sports zegt de Oranje-international dat hij zich goed voelt in de rol: “Natuurlijk is het even wennen, ik heb vorig jaar alleen op de flank gespeeld. Nu krijg ik veel vaker de bal en kan ik lekker vanaf het middenveld komen. Dit ligt me wel.”

‘PSV heeft gedaan wat het moest doen’
Volgens VI-verslaggever Geert-Jan Jakobs heeft PSV ‘gedaan wat het moest doen’ tegen Heracles Almelo: “Heracles was niet bij machten om het PSV heel erg lastig te maken dus PSV kon na een fase waar het even onder druk stond toch de wedstrijd vrij eenvoudig uitspelen.” De journalist is ook positief over de groei van Érick Gutiérrez: “Hij groeit langzaam meer in zijn rol als controlerende middenvelder.” Hier beluister je zijn analyse.

‘We hadden de wedstrijd onder controle’
Pablo Rosario was goed gemutst na de wedstrijd tegen Heracles Almelo. PSV speelt op dit moment met een jong team, maar dat hoeft geen probleem te zijn volgens de middenvelder: “Af en toe gaat het nog niet zoals we willen, maar daar werken we hard aan. Maar het is mooi om die jonge gasten te zien spelen en samen voor een ding te gaan en dat is de overwinning” zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Dit seizoen staat Rosario op het veld als aanvoerder en dat gaat hem goed af: “Ik ben altijd al iemand geweest die de leiding nam. Nu kijken mensen anders naar mij omdat ik de aanvoerdersband draag maar voor mij maakt het geen verschil.”

Ihattaren blij met eerste goal
Vorige week scoorde Mohamed Ihattaren tweemaal tegen FC Den Bosch voor Jong PSV en nu tegen Heracles Almelo in het eerste: “Heerlijk, mijn eerste officiele goal. Dat ga ik thuis vieren”, zegt hij in gesprek met Fox Sports. “Ik dacht gelijk aan mijn moeder. Die weet hoe veel ik thuis heb gesproken over het maken van mijn eerste goal. Als mijn moeder me rustig houdt en zegt dat de eerste goal gaat komen, dan is die goal ook voor haar, en mijn zus natuurlijk.” Hier bekijk je het volledige interview.

Van Bommel prijst jonge groep
Mark van Bommel was tevreden na de overwinning op Heracles Almelo. “We hebben een jonge ploeg die tot veel in staat is en soms heel veel goals kan maken, maar nu ben ik blij dat we zakelijk en degelijk de punten mee naar huis nemen” zegt de trainer voor de camera van Fox Sports. Van Bommel is tevreden, maar erkent wel dat het niet altijd soepel gaat: “Er ontstaan in elke wedstrijd situaties waarin je in moeilijkheden komt. Dat is geen ramp, zolang je geen doelpunt incasseert.”

Indrukwekkend verhaal over herstel Thomas
Tot slot nog een aanbeveling voor iedereen die het nog niet heeft gelezen. De NRC volgde een jaar lang het herstel van Ryan Thomas, de middenvelder die nog geen minuut speelde vanwege een ernstige blessure: "Elke dag dat je weer naar je auto loopt, hoop je dat je weer een stukje beter bent geworden." Het verhaal is hier in zijn geheel te lezen.

Bekijk ook

SAMENVATTING | SC Verl - PSV

Video

Tevreden Madueke en Teze

Video