PSV goed gemutst in aanloop naar Putten

PSV goed gemutst in aanloop naar Putten
2 min

Na de 1-0 zege op Feyenoord is het gemoed op De Herdgang goed. Om dat zo te houden, vertelde hoofdcoach Phillip Cocu woensdagmiddag, moet PSV donderdag de volgende ronde van de KNVB Beker bereiken. “Niets meer en niets minder”, zei hij in zijn vooruitblik op het bekerduel met de Hoofdklasser.

Spel maken
Op het Puttense kunstgras begint voor PSV donderdag de jacht op de eerste KNVB Beker sinds 2012. Afgaande op de woorden vanuit Gelderland, zal PSV in Putten het spel moeten maken. Dat beseft Cocu zich. “Wij hebben ons voorbereid zoals we dat op iedere tegenstander doen. Onze analist is er tweemaal heengegaan en zelf heb ik een van de wedstrijden op beeld bekeken. Garanties geeft dat niet, tegen ons kunnen ze zomaar anders spelen. Het belangrijkste is daarom hoe wij zelf de wedstrijd ingaan”, vindt Cocu.

Of de coach wijzigingen aanbrengt in zijn opstelling, laat hij in het ongewisse. “Het zou kunnen dat wat andere jongens spelen. De voorgaande jaren heb ik Remko Pasveer als doelman opgesteld in bekerwedstrijden. Dat betekent niet dat Eloy Room morgen speelt.”

De Jong traint licht    
Een viertal speelt in ieder geval niet. Luuk Koopmans en Ramon Pascal Lundqvist herstellen momenteel van hun al eerder opgelopen blessures, terwijl Hirving Lozano geschorst is. Daarnaast mist PSV de afgelopen zondag geblesseerd geraakte Luuk de Jong, die zijn eerste training echter alweer afwerkte. “Een lichte en binnen natuurlijk”, aldus Cocu. “Het gaat redelijk goed met hem. Ik durf geen datum op zijn rentree te plakken. Ik hoop hem zo snel mogelijk weer bij de selectie te hebben.”