PSV gewaarschuwd voor reuzendoder Utrecht

PSV gewaarschuwd voor reuzendoder Utrecht
2 min
PSV1

PSV gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht. De ploeg hoopt zichzelf op de verjaardag van Roger Schmidt te belonen met een nieuwe uitzege. PSV boekt de voorbije weken prima resultaten op vreemde bodem. De laatste vijf uitwedstrijden werden allen winnend afgesloten. FC Utrecht won dit seizoen al van Ajax en Feyenoord, en zal dit huzarenstukje tegen PSV graag willen herhalen.

Goede balans
PSV presteert overwegend prima tegen Utrecht. De club verloor slechts een van de laatste zeventien Eredivisie-wedstrijden tegen de club uit de Domstad. De enige nederlaag in die reeks leed de ploeg in oktober 2019: 3-0. PSV kan zondag voor de zeventigste keer winnend het veld afstappen in een wedstrijd in de Eredivisie tegen Utrecht.

Thuisvoordeel
Utrecht sleept de meeste punten binnen met de steun van de twaalfde man. In vier thuisduels zonder publiek pakte de ploeg vijf punten. In de acht duels in De Galgenwaard waarin het met publiek speelde, verzamelde de ploeg liefst twintig punten. De ploeg verloor thuis alleen van Ajax. Utrecht bleef ongeslagen in de laatste drie thuisduels met PSV.

Recente ontmoetingen
Eerder dit seizoen werd het in het Philips Stadion 4-1 in het voordeel van PSV. Cody Gakpo, André Ramalho, Ritsu Doan en Phillipp Mwene tekenden voor de treffers. De laatste editie in De Galgenwaard eindigde op de slotdag van het vorige seizoen in 1-1. Marco van Ginkel scoorde namens PSV. PSV treft tegen Utrecht enkele bekenden. Adam Maher en Bart Ramselaar speelden in het verleden enkele seizoenen in het shirt van PSV.

Veerkracht
PSV pakte dit seizoen al achttien punten nadat de ploeg eerst op achterstand kwam. Liefst zes maal kwam de ploeg van trainer Roger Schmidt in de huidige voetbaljaargang terug uit geslagen positie. Dat is het meest aantal punten in een seizoen sinds de jaargang 2014-2015. Destijds wist PSV 21 punten te behalen nadat de ploeg op achterstand kwam.