PSV geeft voorsprong uit handen en speelt gelijk in Rotterdam

Cody Gakpo stal de show in de eerste helft met twee fenomenale doelpunten, maar uiteindelijk worden de punten gedeeld in Rotterdam. Een penalty in de laatste minuten besliste de wedstrijd.

Vuur
De Kuip was het decor voor deze cruciale wedstrijd in de slotfase van de competitie. De druk werd erop gezet door PSV, waardoor de ploeg al snel mocht aanleggen voor een aantal hoekschoppen, mede door Cody Gakpo die zich krachtig door de defensie van de Rotterdammers worstelde. Daarna was het Mario Götze die na een fraaie beweging de bal aan Ritsu Doan gaf. De Japanner haalde uit, maar wist de doelman niet te passeren. PSV opende het vuur op het Rotterdamse doel met pogingen van Gakpo, Doan en Eran Zahavi. Feyenoord was gewaarschuwd.

Beloning
PSV beloonde zichzelf snel na al deze pogingen. Het was Gakpo die het deed. De ploeg profiteerde van balverlies van Feyenoord. Veerman gaf een heerlijke pass op Gakpo die vervolgens de sprint inzette en met een scherp schot de voorsprong pakte. Daarmee nam hij zijn 20e doelpunt van het seizoen voor zijn rekening. De thuisploeg nam hier geen genoegen mee en voerde zelf de druk op. Verdedigend werk van onder andere Ibrahim Sangaré en Mauro JR stak hier een geregeld een stokje voor. Gakpo speelde een dijk van een wedstrijd en bewees dat maar weer na een half uur spelen. Na een bloedmooie combinatie met Zahavi wist hij de bal over de doelman te stiften en de 0-2 voor zijn rekening te nemen. PSV keerde terug naar de kleedkamer met een zeer verdiende voorsprong.

Dominant
PSV kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en moest alleen Feyenoord van zich af zien te houden. De Rotterdammers lieten snel van zich horen, maar het gevaar werd snel geweerd. Aan de overzijde deed Veerman een aardige poging met een geplaatst schot. Feyenoord-doelman Marciano werd aan het werk gezet en wist de bal te pakken. Ook Zahavi deed een uitstekende poging. Door goed druk te zetten kon de spits de doelman uitspelen, maar een Rotterdams been zat er nog net tussen. Ondanks dat Feyenoord terug probeerde te komen, bleef PSV in controle. Het Eindhovense doel werd aangevallen, maar Yvon Mvogo speelde een uitstekende wedstrijd en had wat fenomenale reddingen in huis.

Tegenvaller
In de slotfase was het nog altijd 0-2 en PSV bleef vechten. Jordan Teze was nadrukkelijk aanwezig in het hart van de verdediging en maakte het de tegenstanders moeilijk. Ook Erick Gutiérrez maakte een stabiele indruk, terwijl hij niet op zijn natuurlijke positie speelde. In de laatste minuten moest PSV overeind blijven. Feyenoord liet zich nog zien door Mvogo te verrassen en de 1-2 te maken, waardoor de marge werd verkleind. In de eindfase viel het volledig in elkaar voor PSV. Mauro JR blokkeerde een schot van Feyenoord met het lichaam, maar de scheidsrechter zag er een handsbal in. De bal ging op de stip en de gelijkmaker viel. Een pijnlijke tegenvaller voor PSV.