PSV gastheer groot UEFA-congres

PSV gastheer groot UEFA-congres
2 min

PSV organiseert dit jaar de UEFA Elite Club Injury Study (UEFA-ECIS). Tijdens dit congres komen clubartsen van de prominente Europese clubs samen om te spreken over diverse onderwerpen. Op 5 juni vindt de meeting plaats.

Medisch manager van PSV Wart van Zoest noemt het mooi dat Eindhoven de gastheer is van deze ontmoeting. “Vorig jaar was Real Madrid de host en nu zijn wij aan de beurt. De andere clubs zien ook dat wij innovatief bezig zijn. Voor hen is het een kans een kijkje in de keuken bij ons te nemen. Op onze beurt kunnen we laten zien wat wij in huis hebben.”

Belangrijke informatie
Verder legt Van Zoest uit wat er allemaal aanbod komt op 5 juni. “De UEFA houdt een langlopend onderzoek waarbij het alle blessures en speeltijden monitort van alle spelers in de Champions League. Dat doet zij al vijftien jaar. Op basis van die gegevens kunnen wij als medische staf bepaalde conclusies trekken.”

“Zo hebben wij een overzicht van de blessures in bepaalde periodes. Als je ziet dat er in een tijdsbestek veel blessures waren, kan je kijken of dat bijvoorbeeld aan de trainingswijze destijds lag. Op deze manier kun je anticiperen en proberen het aantal blessures zo laag mogelijk te houden”, legt Van Zoest uit.

Europese Top
Ook vertelt de medicus welke clubs er naar Eindhoven komen voor het congres.“Eigenlijk is de hele Europese top vertegenwoordigd. Clubs als FC Barcelona, Real Madrid, Club Brugge, Liverpool, Juventus, Bayern München en Anderlecht. Ze zijn er allemaal. Ook voor ons is dit erg nuttig omdat je met je collega’s praat over situaties die je meemaakt in en rond het veld. Door te vragen hoe zij bepaalde dingen beleven, kan ik mijzelf ook weer verbeteren.”