PSV gaat zonder Malen en Bergwijn voor ommekeer

Artikel
PSV gaat zonder Malen en Bergwijn voor ommekeer

PSV kan zondag nog geen beroep doen op Steven Bergwijn en Donyell Malen. Het duo dat al langere tijd buitenspel staat, is ook voor het duel met Willem II niet hersteld.

Gemis  
PSV zal zonder de twee aanvallende krachten de huidige situatie moeten zien om te draaien. Sinds de afgelopen interlandperiode werd er niet meer gewonnen. In de meeste wedstrijden kon de ploeg niet beschikken over Malen en Bergwijn. “Zij zijn goede spelers en die missen we”, verklaarde Mark van Bommel gisteren na het verlies tegen LASK. “Er zijn verklaarbare redenen voor dat we een paar keer niet winnen. Blessures, rode kaarten, een paar spelers die er niet bij zijn. Dat is zo, maar je moet wel reëel zijn. Als je vijf keer niet wint als PSV, om wat voor reden dan ook, zal het niet rustig worden.”

Nieuwe wedstrijd
Na aankomst in Eindhoven ging hij verder op de huidige situatie in. “Het is duidelijk dat we in een hele moeilijke fase zitten. Vijf keer op rij niet winnen hoort niet bij een topclub. Het mooie aan voetbal is dat er altijd weer een nieuwe wedstrijd is. Een wedstrijd waarin je de kans krijgt om jezelf te herpakken. Zo makkelijk als ik het nu zeg is het natuurlijk niet.  Ik kan er allerlei bespiegelingen op loslaten, maar dat heeft vrij weinig zin. We moeten resultaat halen. Wij gaan naar Tilburg om te winnen. Dat is het uitgangspunt.”

Thomas niet, Hendrix twijfel
PSV kan tegen Willen II ook geen beroep doen op Ryan Thomas, die nog één wedstrijd schorsing heeft na zijn rode kaart tegen AZ. Het meespelen van Jorrit Hendrix, die wel weer terug is van een schorsing, is nog onzeker. Nick Viergever keert wel terug van de schorsing.

Bekijk ook

PSV TV | Yanick van Osch

Video

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video