PSV gaat voor tiende winst op rij tegen PEC Zwolle

PSV gaat voor tiende winst op rij tegen PEC Zwolle
3 min

Na de winst op FC Groningen reist PSV aankomende speelronde af naar Overijssel voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De vorige ontmoeting met de Zwolse ploeg eindigde in 4-0 winst voor PSV met twee doelpunten van Luuk de Jong en goals van Donyell Malen en Steven Bergwijn.

10 op rij
PSV heeft 38 eerdere ontmoetingen met PEC Zwolle, die 26 keer in winst voor PSV eindigde. 6 keer werd het gelijkspel en 6 keer gingen de punten naar Zwolle. PSV heeft op dit moment een sterke reeks tegen de Zwollenaren. Bij winst heeft de c;ub 10 overwinningen op rij geboekt tegen PEC Zwolle. Dat zou de langste winstreeks ooit zijn tegen de Overijsselse club en de eerste keer dat PEC Zwolle tien keer op rij verliest van een specifieke tegenstander.

Vorm
PSV is op dit moment nog ongeslagen in de Eredivisie en staat op de 2e plek. Tegen Ajax en FC Twente werd het gelijkspel en de rest van de wedstrijden werden gewonnen. PEC Zwolle staat op dit moment op de 13e plek met 7 punten uit 7 wedstrijden. PSV en PEC Zwolle hebben hun generale repetitie gehad tegen dezelfde tegenstander: FC Groningen. PSV won deze week de inhaalwedstrijd met FC Groningen met 3-1 terwijl PEC Zwolle afgelopen weekend 2-0 verloor van de ploeg uit het hoge noorden.

Groots resultaat
De grootste winst die PSV ooit heeft geboekt is 6-0 thuis in het seizoen 2002-2003 en een 0-6 uitwinst in het gouden jaar 1987-1988. Bij de wedstrijd in 2003 was coach Mark van Bommel aanvoerder bij PSV en ook trefzeker. Op het scoreformulier verschenen ook nog doelpunten van Jan Vennegoor of Hesselink, Arjen Robben en een hattrick van Mateja Kežman. In 1988 waren de doelpunten van Wim Kieft (2 goals), Eric Viscaal, Gerald Vanenburg en Erik Gerets. Namens PEC Zwolle scoorde Wilco van Buuren een eigen doelpunt. Bekijk hier de samenvatting:


Doelpuntengarantie

Wedstrijden tegen de Zwollenaren staan ook garant voor doelpunten. In alle 38 competitiewedstrijden tegen PEC Zwolle scoorde PSV 92 keer, dat is 2,4 doelpunt per wedstrijd. In de laatste 22 wedstrijden competitiewedstrijden met de Zwollenaren wist PSV elke keer te scoren.

Punten in Zwolle
In Zwolle presteert PSV ook goed. In de 19 uitwedstrijden tegen PEC Zwolle gingen 45 punten mee terug naar Eindhoven (14 keer winst, 3 keer gelijkspel), in tegenstelling tot 39 punten in 19 thuiswedstrijden (12 keer winst, 3 keer gelijkspel) tegen de Zwollenaren. Het is daarmee de enige ploeg in de Eredivisie van dit moment waar PSV in uitduels beter tegen presteert dan thuis.

Kampioenswedstrijd
Een van de bekendste uitwedstrijden tegen PEC Zwolle was de kampioenswedstrijd in het seizoen 2015-2016. Door twee doelpunten van Luuk de Jong, een van Jürgen Locadia en een tegendoelpunt van Ouasim Bouy won PSV met 1-3 in Zwolle. Ondertussen verspilde concurrent Ajax in Doetinchem punten tegen De Graafschap bij een 1-1 gelijkspel, waardoor PSV kampioen werd op de laatste speeldag van het seizoen.

PEC Zwolle - PSV is om 14.30 uur in het MAC³PARK Stadion in Zwolle en staat onder leiding van Dennis Higler. De wedstrijd is live te zien op Fox Sports 2.