PSV gaat voor eerste bekerfinale sinds 2013

PSV gaat voor eerste bekerfinale sinds 2013
3 min
PSV1

PSV strijdt woensdag in Deventer tegen Go Ahead Eagles voor een plek in de finale van het bekertoernooi. De laatste keer dat PSV de finale van de TOTO KNVB Beker bereikte, dateert uit 2013. Go Ahead staat voor de zesde keer in de halve finale van het bekertoernooi. PSV moet opletten: de ploeg incasseerde dit seizoen nog geen enkele tegentreffer in bekerverband en won afgelopen zondag in de Eredivisie van Ajax.

Weg naar de finale
PSV bereikte de halve finale door in het Philips Stadion achtereenvolgens te winnen van Fortuna Sittard (2-0), Telstar (2-1) en NAC Breda (4-0). Go Ahead Eagles schakelde Almere City (0-2), Roda JC (2-0), sc Heerenveen (0-1) en NEC (2-0) uit. Go Ahead kan de eerste ploeg worden sinds 2000 die de finale haalt zonder tegendoelpunt.

Eerdere ontmoetingen
PSV en Go Ahead troffen elkaar één keer eerder in het bekertoernooi. In het seizoen 2006-2007 schakelde het PSV van Ronald Koeman Go Ahead uit door een 3-2 overwinning. Doelpuntenmakers aan Eindhovense zijde waren Timmy Simons, Arouna Koné en Jefferson Farfan. PSV en de ploeg uit Deventer stonden in het huidige Eredivisie-seizoen al tweemaal tegenover elkaar. Twee keer trok PSV aan het langste eind.

Balans
PSV presteert in de laatste tientallen jaren uitstekend tegen Go Ahead. De club uit Deventer won in de laatste 32 duels met PSV in alle competities slechts eenmaal. Cody Gakpo zal blij zijn met Go Ahead als tegenstander. De aanvaller scoorde in de drie duels die hij tegen de club speelde liefst vijf keer.

Go Ahead doet het goed
Toch is PSV gewaarschuwd. Go Ahead won twee van de laatste drie bekerduels die het speelde tegen een club uit de traditionele top drie. Afgelopen zondag werd in de Eredivisie bovendien koploper Ajax met 2-1 verslagen, mede door een doelpunt van de bij PSV opgeleide Philippe Rommens. Go Ahead stond vijf keer eerder in de halve finale van de beker. De laatste keer was in 2010. PSV speelde in 2013 voor de laatste keer in de halve finale. Destijds leverde dat ook een finaleplaats op. In bekerverband verloor PSV zijn laatste drie uitwedstrijden tegen een Eredivisionist.